Oltra: “Els diners públics no són per a donar-li’ls als amiguets”

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que quan el PP governava a València hi havia clientelisme

Oltra

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha parlat sobre el que el PP ha qualificat com a “subvencions catalanistes” i ha aclarit que en el Govern del Botànic l’única tensió existent és “la tensió de treball”.

Les subvencions estan per a fer coses. Totes les que s’han atorgat han sigut avaluades per un equip. No es donen per ser qui sigues, es donen en funció de l’adequació dels projectes”. Així ha valorat la vicepresidenta del Consell el fet que el Partit Popular en Les Corts haja plantejat una modificació de la Llei d’Hisenda, del Sector Públic i de Subvencions per a bloquejar les ajudes a entitats que, segons el PP, “promouen els Països Catalans o recolzen tesis independentistes”.

Oltra ha assenyalat que la labor del PP des de l’oposició és realitzar esmenes quan no estan d’acord, mentre que la labor del Consell és, entre altres coses, “realitzar un projecte de pressupostos”. Així i tot, la vicepresidenta ha destacat que les subvencions de les quals parla el PP “són per a promocionar el valencià, no per a entitats catalanistes”. “El que passa és que el que feia el PP quan governava era clientelisme. Atorgava subvencions per ser qui eres, però els diners públics no són per a donar-li’ls als amiguets”,  ha indicat.

D’altra banda, Mónica Oltra també ha sigut preguntada per les possibles tensions entre els partits que conformen el Govern del Botànic de cara a les eleccions de 2019. “Este govern s’ha caracteritzat pel diàleg, l’esforç, la participació i la dedicació. Entre nosaltres hi ha tensió de treball, és a dir, tensió bona”, ha aclarit. Així mateix, Oltra ha destacat que diferents governs autonòmics s’han posat en contacte amb ells perquè els expliquen com han fet les coses. “Recomane el mestissatge com a tecnologia política punta”, ha sentenciat.

Publicitat