Oltra: Necessitem dones referents que generen imaginaris col·lectius

En esta ocasió, les ambaixadores i "cares visibles" de la campanya són Alba Reche, Patricia Campos, Concha García Zaera, María Blasco i Carolina Ferre.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat de “referents femenins” que ajuden a generar “imaginaris” col·lectius entre els més xicotets, i que les dones passen a ser “subjectes de drets” i decidir sobre les seues vides.

Oltra ha fet estes manifestacions en la presentació aquest dimarts de la campanya institucional amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb el lema “Vull ser com”, i centrada, com l’any passat, en les dones que han sigut i són referents en diferents àmbits.

En esta ocasió, les ambaixadores i “cares visibles” de la campanya són Alba Reche, Patricia Campos, Concha García Zaera, María Blasco i Carolina Ferre, dones que, segons Oltra, “representen molt bé l’heterogeneïtat”, d’un ampli espectre d’edat i de diverses zones de territori, d’Elx, Onda, Cocentaina, València i Alacant.

En el cas de la cantant Alba Reche, exconcursant d’Operación Triunfo, la vicepresidenta ha destacat la seua connexió amb la població més jove a més del seu activisme com a feminista, mentre que l’artista que dibuixa amb Paint, Concha García Zaera, “influencer octogenària” en Instagram, representa que “l’edat no és excusa” per a l’èxit.

També han cedit la seua imatge a la campanya la investigadora María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO); l’actriu i periodista Carolina Ferre, que “vol a la seua terra i a la seua gent amb entusiasme”, i Patricia Campos, la primera dona espanyola pilot d’helicòpter i de reactor i la primera entrenadora europea d’un equip professional americà.

Oltra ha fet també un repàs de les polítiques desenvolupades pel Consell en esta legislatura en matèria d’igualtat, on el Govern del Botànic, ha defensat, “ha fet una revolució pacífica, un canvi que no té marxa arrere, en posar en primera línia la perspectiva de gènere i que arribe a tots els àmbits”.

Ha destacat que s’han implementat de forma “transversal” polítiques igualitàries “on l’equitat és un valor que ho impregna tot”, com conformar el “primer govern paritari del Consell de la història”, la implementació de les unitats d’igualtat en cada conselleria i la renovació dels plans d’igualtat.

Així mateix, Oltra ha ressaltat que esta legislatura ha estat marcada per l'”emergència social”, en la qual el Consell s’ha bolcat especialment en l’atenció a la violència masclista i en este sentit ha destacat la posada en marxa del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista.

La vicepresidenta ha informat així mateix que les dones que integren el Govern valencià pararan i se sumaran divendres que ve a la vaga de “cures, consum, laboral i estudiantil”, en reivindicació dels drets d’igualtat entre homes i dones.

Oltra ha precisat que donarà a una ONG que treballe en l’àmbit de les dones la part de la nòmina que se li descomptaria per secundar la vaga feminista, com ja va fer l’any passat.

Publicitat