Mónica Oltra: “La convocatòria d’eleccions és l’única decisió que no s’ha pres per unanimitat”

Oltra: Per cinc vots a cinc vots i amb el vot de qualitat del president, s'han decidit convocar eleccions per al 28 d'abril.

Mónica Oltra ha declarat en la seu de Vicepresidència en una sincronització mil·limètrica amb la finalització del discurs de Ximo Puig. En la seua declaració ha començat per assenyalar que el Consell format pel Pacte del Botànic ha acordat més de 5.700 decisions per unanimitat. “Hui és l’única d’eixes decisions que no s’ha pres per unanimitat. Els 5 consellers de Compromís ens quedem amb eixes decisions decidides per unanimitat perquè això és el Botànic.”

Oltra ha assegurat que l’última vegada que va parlar amb el president sobre eleccions va ser el 15 de febrer, el dia que Pedro Sánchez anuncia les generals. Afirma que no hi ha raó política per a avançar eleccions perquè no hi ha inestabilitat política, no hi ha desacord amb els pressupostos i no hi ha problemes per a tirar avant les lleis. “Sóc una persona lleial, sobretot lleial i entenc que si del 15 de febrer a l’1 de març no hi ha hagut cap canvi, la decisió es manté intacta.”

Per a Oltra el missatge de la singularització de la identitat valenciana no és compatible amb haver convocat les eleccions autonòmiques amb les eleccions generals d’Espanya i considera que no hi ha raons polítiques. “El discurs es valencianitza en la mesura en què va unit a unes eleccions municipals per la proximitat dels temes. Ens hem oposat a avançar unes eleccions que qualsevol dins quatre anys podrà tornar a ajuntar amb les municipals. No ens singularitza, no ens valencianitza.”

Oltra ha conclòs la seua declaració avisant que demà continuaran treballant per les polítiques del Botànic, per eixes decisions unànimes “i les que encara vindran, les quals sí que són botàniques.”

Respecte a possibles coalicions de govern en un futur ha asseverat, fent un clar missatge als partits amb polítiques recentralitzadores, que sempre apostarà “per un govern que tinga estima cap als valencians i valencianes.”

Respecte a la relació de confiança amb el secretari general del PSPV Ximo Puig i preguntada sobre si se sent traïda per Puig i ha respost un taxatiu “no”: “Tant Puig com jo vam estar d’acord que les raons per les quals Sánchez avançava eleccions no es donaven ací.”

Publicitat