17.8 C
Valencia

Oltra: “Garantir la conciliació familiar està sent una prioritat en el disseny de la desescalada dels serveis socials”

La Conselleria ha elaborat instruccions en les quals s'ha tingut en compte la suspensió d'activitat en els centres educatius

- Publicitat -AVL

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que, en un moment com l’actual, en el qual la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 ha afectat també l’estructura de les cures, des del seu departament s’està treballant perquè en la desescalada dels serveis socials es garantisca la conciliació familiar.

Oltra ha incidit en què “garantir la conciliació familiar està sent una prioritat en el disseny de la desescalada” de tots aquells serveis i recursos relacionats amb els serveis socials, de manera que les diferents resolucions emeses per a l’eixida de l’estat d’alarma inclouen apartats que faciliten la compatibilitat entre la vida laboral i la familiar.

- Advertisement -

“Som conscients que la reincorporació als llocs de treball porta amb si un problema per a la conciliació familiar, ja que els centres educatius es troben tancats i els qui tenen a càrrec seu a xiquets o xiquetes, així com a persones dependents es troben amb problemes en no saber què fer o amb qui deixar-los per a la seua cura”, ha declarat.

La vicepresidenta ha recordat que la “societat de les cures” ha sigut sempre una prioritat en les accions impulsades des de la Vicepresidència, que l’ha posada en pràctica amb el reconeixement, per exemple, d’aquelles persones, majoritàriament dones, que es dediquen a cura de les persones en situació de dependència.

La Conselleria d’Igualtat, ha recordat Mónica Oltra, va liderar un acord amb els departaments d’Educació i Economia perquè les persones que cuiden a familiars dependents tinguen la possibilitat d’obtenir un certificat de qualificació personal en atenció sociosanitària que reconega la seua experiència i els proporcione eixides laborals.

“El nostre objectiu és que la conciliació siga una qüestió compartida”, ha manifestat Oltra, qui ha recordat que esta serà una de les premisses sobre les quals es construïsca la nova llei d’Igualtat que el seu departament impulsarà esta legislatura, i en la qual es desenvoluparan “polítiques de reconeixement de drets, de foment de la paritat i vinculades a les masculinitats igualitàries”.

Mesures de conciliació

Els plans de la Conselleria per a la desescalada inclouen mesures organitzatives i de funcionament necessàries per a la transició entre les fases de la desescalada, que tracten que existisquen les menors dificultats possibles en la reincorporació del personal de cada recurs i també de mantenir els permisos per cura de familiar a càrrec en tots els supòsits establits a l’inici de l’estat d’alarma fins a la fase de nova normalitat al treball presencial.

La vicepresidenta ha assenyalat que, a més dels permisos, s’ha establit que, en el cas del personal dependent de la Conselleria, les persones que tinguen a càrrec seu xiquets o xiquetes menors de 14 anys o persones en situació de dependència, podran incorporar-se en últim lloc al final de la desescalada, i s’habilitaran els mitjans necessaris perquè s’acullen a una modalitat de treball no presencial, en els casos que ho desitgen.

Per a aquelles persones que opten incorporar-se s’afavoreix l’accés al treball en horaris escalonats i amb flexibilitat en les entrades i les eixides i, a més, també es contempla que tant en la Conselleria com en els serveis socials d’atenció primària, s’amplie l’horari d’obertura.

Esta mesura, ha explicat la vicepresidenta, a més de permetre que es garantisquen les mesures d’higiene i seguretat i que s’amplien els horaris d’atenció al públic, també està pensada per a adaptar els torns de treball a les necessitats de conciliació de les treballadores i treballadors.

Així, en el cas dels centres de serveis socials d’atenció primària s’ha establit que l’atenció al públic podrà organitzar-se en l’horari des de les 8.00 fins a les 20.00 hores, i en el cas de la Conselleria este serà des de les 7.30 hores fins a les 20.30 hores.

Així mateix, i per a afavorir esta conciliació, s’avaluarà també la possibilitat que les persones professionals que ho requerisquen puguen realitzar part de la jornada des del seu domicili quan es tracte de tramitacions administratives que puguen realitzar-se telemàticament.

Igualment, en els centres i recursos destinats a persones amb diversitat funcional i salut mental es prioritzarà que els horaris d’atenció s’organitzen, sempre que siga possible, adaptant-se a les necessitats de conciliació del personal.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià