Oltra i Mazón es reuneixen per a crar la primera taula dels serveis socials a Alacant

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el pròxim 9 de desembre tindrà lloc la reunió de “la primera taula tècnica de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació d’Alacant per a ordenar els serveis socials de la província”.

La vicepresidenta del Consell ha mantingut una reunió amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, per a abordar els aspectes que es tractaran en la primera taula tècnica de col·laboració entre totes dues administracions, que tindrà lloc en la Llar Provincial d’Alacant.

Oltra, que ha traslladat al president de la Diputació el seu interés per “conéixer aquesta infraestructura i al personal que treballa dia a dia amb la persones més vulnerables del nostre territori”, ha explicat que el programa de la primera taula tècnica se centrarà en tres temes importants: el pla d’infraestructures socials; l’estudi per a la transferència de competències i el calendari per al finançament que s’estableix en la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana.

Referent a això, la vicepresidenta ha assenyalat que cal començar a ordenar un sistema de serveis socials “on la Diputació està assumint, des de fa anys, unes competències que, efectivament, no li corresponen” i concretar, paral·lelament, “aquelles competències que sí que li corresponen,tal com marca la llei, i desenvolupar el que és el finançament als ajuntaments”.

Pel que respecta al pla d’infraestructures, Oltra ha indicat que és un tema “molt important que volem incloure en aquesta primera taula tècnica de cara a la primavera de l’any que ve”, atés que “a la província d’Alacant l’atenció a persones amb discapacitat, amb diversitat funcional és un dels àmbits que més inversió necessita”.

Després de la reunió, la vicepresidenta ha destacat la sintonia amb el president de la Diputació d’Alacant, amb el qual comparteix “una filosofia molt clara: les institicuiones estem per a cooperar, no estem per a competir. No pot ser que hi haja llocs en els quals arribem els dos i uns altres als quals no arribe cap”.

Oltra ha insistit que “aquesta ordenació, aquesta cooperació i aquesta lleialtat institucional és la labor d’unes relacions que, en acabar, compleixen un objectiu que és millorar la vida de la gent que més el necessita, que per a això, entenem, és al que ha de servir la política”.

CatalanSpanish