Oltra insta el Ministeri de Sanitat a actualitzar “l’obsolet” barem de valoració de la diversitat funcional

Oltra ha participat en la reunió del consell del Reial Patronat sobre Discapacitat, que ha estat presidit per Sa Majestat la Reina i ha comptat amb la participació de la ministra i representants de totes les comunitats autònomes i entitats del sector, assenyala el govern autonòmic en un comunicat

Europa Press

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha instat la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcero, a “renovar el barem de valoració de la diversitat funcional per a poder agilitzar la valoració de la discapacitat de les persones que la sol·liciten”, ja que l’actual “està obsolet i que no té en compte les noves realitats”.

Oltra ha participat en la reunió del consell del Reial Patronat sobre Discapacitat, que ha estat presidit per Sa Majestat la Reina i ha comptat amb la participació de la ministra i representants de totes les comunitats autònomes i entitats del sector, assenyala el govern autonòmic en un comunicat.

Rovira  

La vicepresidenta ha recordat que, fa més d’un any, “es va decidir que calia actualitzar el barem, però en aquests moments els treballs estan molt parats”, per la qual cosa ha urgit la ministra al fet que s’accelere l’aprovació d’un nou sistema de baremació “el més prompte possible”.

En aquest sentit, ha recordat que l’actual barem per al reconeixement, declaració i classificació del grau de discapacitat es va aprovar a través del Reial Decret 1971/1999, fa 10 anys. Fa un any, al febrer de 2018, el Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència va donar llum verda a l’aprovació del nou barem de valoració després de tres anys de reunions amb representants de comunitats autònomes juntament amb l’Imserso per a actualitzar el decret de 1999.

Al novembre de 2018, el Consell Territorial es va reunir per a estudiar les al·legacions presentades i es va decidir paralitzar el procés d’actualització, fins a l’actualitat.

REFORÇ DE L’ASSISTENT PERSONAL

D’altra banda, Oltra ha també ha traslladat a la ministra “la necessitat del reforç de la figura de l’assistent personal, que afavoreix sobretot l’autonomia de les persones amb discapacitat” i ha advocat per “prevaler aquesta figura enfront d’un altre tipus de recursos”. “És una qüestió fonamental per a afavorir l’autonomia de les persones enfront de la dependència”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha destacat que autonomies com la valenciana “estan apostant per aquesta figura, que està dotada amb una prestació de 2.350 euros, i solament rebem de l’Estat una tercer part d’aquesta ajuda”.

“Per açò, volem que l’Administració General de l’Estat hi haja un major esforç per a reforçar aquesta figura i ajudar les comunitats autònomes que estem apostant per l’autonomia de les persones amb diversitat funcional”, ha afegit.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela