Mónica Oltra visita la Convenció del CERMI 2019

La vicepresidenta ha participat en la Convenció Nacional del CERMI 2019 on ha destacat algunes de les iniciatives posades en marxa pel departament que dirigeix.

371

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Llei de Serveis Socials Inclusius situa a la Comunitat Valenciana “entre les més modernes en la concepció de l’assistència”, en transformar els serveis socials “de la vella idea caritativa a una altra moderna de drets subjectius i abast universal”.

Mónica Oltra ha participat en una de les sessions de la Convenció 2019 del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) que, sota el lema ‘El futur social’, se celebra a la ciutat de València amb l’objectiu d’analitzar l’actualitat de les grans tendències socials.

La vicepresidenta ha posat l’accent en la importància d'”igualar” la prestació i protecció dels drets socials als sanitaris i educatius i, per això, la nova llei “crea les bases d’una arquitectura legislativa de sosteniment dels drets socials”.

En la seua intervenció, Oltra s’ha referit a algunes de les iniciatives i mesures posades en marxa pel departament que dirigeix, com la Renda Valenciana d’Inclusió, “un model pioner a Espanya i a la Unió Europea que ofereix una resposta digna i de justícia a les realitats de carència, de vulnerabilitat i precarització que han produït un increment de l’exclusió social en la Comunitat Valenciana”.

La Renda Valenciana d’Inclusió suposa, segons ha assenyalat la vicepresidenta, “un pas més en el model d’economia social que està impulsant el Consell”, i amb prop de 95.000 persones beneficiàries previstes per a 2020 “situa a la Comunitat entre les cinc autonomies amb més cobertura d’Espanya”.

La vicepresidenta també ha destacat altres iniciatives legislatives com les lleis Trans i LGTBI que “garanteixen drets i protecció i igualtat real i efectiva de totes les persones”, especialment d’aquelles històricament discriminades. Es tracta de lleis que “reparen injustícies i consoliden els avanços de la societat”, ha afegit.

Així mateix, ha fet un esment especial al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que compta amb prop de 300 mesures de les quals ja s’han complit el 80%. Per a la vicepresidenta, el pacte “és un raig de llum per a véncer al patriarcat i la millor eina per a poder respondre de manera comuna contra la violència masclista i treballar en la feminització de tota la societat”.

A més, la vicepresidenta ha destacat els avanços en l’atenció a la dependència a la Comunitat Valenciana que actualment compta amb 85.282 persones incorporades al sistema que són ateses a través d’algun servei o prestació econòmica.