08:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra trasllada menors a un antic hotel sense llicència a 8 km de la Pobla de Vallbona

La situació ocorreguda en el centre de menors de Monteolivete, les denúncies publicades per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, sobre el centre d’acolliment “La Resurrecció” de Segorbe i el qüestionament general de la idoneïtat d’estos centres, ha repercutit directament sobre els menors, la tutela dels quals pertany a la Generalitat Valenciana de forma temporal o permanent.

Una gran quantitat de menors s’han vist afectats per estos fets, ja que s’ha produït un trasllat nombrós de menors d’uns centres a uns altres, s’han retornat a famílies “amb casos notables de risc”, tal i com han declarat fonts vinculades a un dels centres, i fins i tot s’han traslladat a antics hotels sense cap informe públic que avale la seua idoneïtat.

Centres “ocults”

És el cas de la Pobla de Vallbona, on s’ha instal·lat en un antic hotel rural un centre provisional de menors de forma il·legal, ni els responsables dels centres d’on han vingut han sigut capaços de reconéixer que saben on els han traslladat, ni coneixen que estan en edificis aïllats a més de 8 km per un camí d’horta de la població, situació que dificultaria l’atenció sanitària en cas d’emergència ni facilita que pares o amics puguen realitzar visites per la mancança de transport públic.

Membres de la redacció d’Actualitat Valenciana van cridar a l’Hotel Bensusan d’esta localitat del Camp del Túria, on els va atendre una dona amb pocs coneixements de castellà i marcat accent d’Europa de l’Est. La dona va informar que l’hotel estava tancat i pertanyia a una fundació. En interessar-nos pel nom de la fundació, la dona va consultar a una altra persona a la qual se li va sentir dir “i a ell que collons li importa”. Posteriorment van cridar a un altre telèfon de referència de l’edifici i un jove va afirmar que el telèfon corresponia a l’hotel, però en identificar-se els periodistes com a tals es va negar a donar cap informació sobre si era realment un hotel o si era un edifici habilitat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Devolucions de menors a famílies toxicòmanes

En altres centres d’acolliment la situació ha sigut encara més difícil, fonts vinculades a un dels centres han confirmat que s’han retornat menors a les seues famílies en les quals s’havia registrat que els menors havien consumit cocaïna durant els últims mesos, motiu aparent de la retirada de la custòdia. Encara així la Conselleria ha ordenat retornar els menors a les seues famílies, tement els mateixos empleats per la salut i integritat dels infants.

A més des de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona han informat que el centre com a tal no té llicència d’activitat i per tant opera de forma il·legal.

Últimas noticias

Contenido relacionado