Oltra: “Nosaltres no som separatistes, ens estan separant ells”

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que el finançament tan desigual entre comunitats autònomes genera que la gent se senta maltractada

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha parlat sobre l’infrafinançament valencià i sobre l’ascens de l’extrema dreta.

L’infrafinançament valencià

El repte territorial espanyol no comença ni acaba a Catalunya. Hi ha altres territoris i persones a Espanya i a la Comunitat Valenciana tenim un problema greu de finançament i inversions”. Així s’ha expressat la vicepresidenta en relació a l’infrafinançament, un dels temes que més preocupen en la Comunitat. Davant açò, també ha assenyalat que tots els partits polítics de Les Corts han signat un acord “per a exigir finançament, inversions i regularització del deute”, encara que ara sembla que Ciudadanos vol deslligar-se. “Si Ciudadanos vol eixir-se d’este acord hauran d’explicar per què ara volen que siguem espanyols de segona”, ha indicat.

Així mateix, Oltra ha assenyalat que no és just que hi haja tanta disparitat en les inversions de les diferents comunitats autònomes. “Tots els espanyols hem de ser de la mateixa classe. Estes postures generen que la gent se senta maltractada”, ha comentat, afegint també que la gent “necessita sentir-se part d’un projecte en comú”. “Nosaltres no som separatistes, ens estan separant ells”, ha puntualitzat la vicepresidenta.

La vacuna contra l’extrema dreta

La millor vacuna contra l’extrema dreta són les polítiques de cohesió social i aquelles que donen seguretat a les persones”. Així ha respost Oltra en ser preguntada per la irrupció de Vox a Andalusia i el possible contagi futur a la Comunitat Valenciana. “Amb les nostres polítiques cuidem a la gent, sobretot als grups vulnerables”, ha prosseguit.

La vicepresidenta ha volgut posar alguns exemples de les polítiques que el Govern del Botànic ha estat duent a terme. Per açò, ha explicat que s’ha eliminat el copagament farmacèutic per a les familiars monoparentals, assenyalant que “ací abans calia decidir entre menjar o prendre medicines”. Així mateix, també ha esmentat la renda valenciana d’inclusió.

L’extrema dreta cal prevenir-la més que combatre-la, per a així poder tenir un organisme democràtic”, ha indicat. Oltra també ha comentat que el pacte del Botànic “està a prova de bombes”, per la qual cosa seguiran en la mateixa línia.

CatalanSpanish