20:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra: “El nou model d’atenció en centres d’acolliment infantil consigna la qualitat sobre el preu”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que el nou model d’acolliment residencial i protecció infantil, elaborat pel seu departament, “a més del reforç dels equips professionals, preveu un increment del preu de les places d’entre el 26% i el 101%, en funció de la tipologia del centre, perquè partim de prevaldre la qualitat sobre el preu”.

Així ho ha assegurat Oltra després de la reunió mantinguda amb representants de les entitats d’infància d’UNICEF, Save The Children, Càrites i Creu Roja per a explicar el nou pla residencial del sistema de protecció, elaborat en funció dels objectius en matèria de protecció i defensa d’infància proposats.

Segons ha indicat la vicepresidenta, “el nou pla contempla un reforç dels equips d’atenció en un 61% i una reducció de la ràtio en el nombre de xiquetes i xiquets en cada centre, amb l’objectiu de donar una atenció més especialitzada i individualitzada, i perquè el sistema s’adapte a cada xiquet i xiqueta i no que ells i elles s’hagen d’adaptar a un sistema”.

Així mateix, ha precisat que el pla inclou la realització en els centres residencials d’assemblees de xiquets i xiquetes de manera que puguen avaluar el treball dels educadors i educadores i no siguen només els adults els que els avaluen”.

També, ha precisat la vicepresidenta del Consell, el pla “s’encamina a un sistema amb una tipologia de centres cada vegada més xicotets, per la qual cosa el nou model contempla reduir el nombre de places en els diferents centres, de manera que els de recepció no superaran les 30 places i els de protecció seran, preferentment, de 6, 8 i 10 plaça i, en tot cas, fins a un màxim de 24, afavorint que els centres tinguen una concepció el més similar a una llar”.

Amb l’objectiu de desinstitucionalizar el sistema de protecció a la infància Oltra ha ressaltat que, en un any, s’ha aconseguit amb un 21% en xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys. En aquest sentit, ha recordat l’aposta de la conselleria “per l’acolliment familiar enfront del residencial i l’impuls de la campanya ‘Millor en família’, engegada el passat mes de desembre, perquè cap xiqueta o xiquet menor de 6 anys estiga en un centre”.

D’altra banda, Mónica Oltra ha assegurat que, en la reunió, les entitats d’infància s’han mostrat “totalment d’acord” amb el nou pla perquè “va en la línia del que ells han defensat durant 20 anys”.

Així mateix, Oltra ha destacat “el bon acolliment del pla per part de les entitats i l’acord que aquest es plasme en la nova llei d’infància que la Generalitat està elaborant, també, amb la participació de les entitats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado