Oltra: “El nou model de concert donarà estabilitat, transparència, objectivitat i garantia a llarg termini als serveis socials”

La vicepresidenta presideix el lliurament del xec solidari que el Col·legi de Fisioterapeutes ha entregat a la Coordinadora d'Atenció a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de València

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el nou model de concert en els serveis socials que està impulsant el seu departament donarà “estabilitat, transparència, objectivitat i garantia a llarg termini als serveis i programes”, ja que els centres “no dependran cada any de rebre una subvenció”.

Per a Oltra, “no té sentit que un centre que atén persones haja d’estar esperant una ajuda, perquè les persones no es poden deixar d’atendre. Per això volem implantar la figura del concert”, amb el qual es “reduirà la burocràcia” i permetrà dedicar-se més a la “intervenció” amb les persones.

La vicepresidenta ha recordat que aquest 2018 “és el primer any que s’ha aplicat el model en els centres que atenen persones amb de diversitat funcional, que és el recurs més nombrós” i en 2019 es continuarà aplicant de manera experimental per a, després, “entrar en convocatòries cada quatre anys i traslladar-lo també a altres àmbits”.

En aquest sentit, ha apuntat que, després d’aquests primers exercicis d’adaptació al nou sistema “caminarem cap a un model molt millor, amb més qualitat de vida per als gestors dels centres” perquè la seua primera ocupació siga “com atendre millor les persones”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de lliurament del xec de la V Jornada Solidària que el Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV) hi ha entregat a favor de l’Associació Coordinadora d’Atenció a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de València (Copaca). L’acte s’ha celebrat en el Centre Ocupacional Tola, en la localitat de Silla.

La vicepresidenta ha felicitat a ambdues entitats per aquest acte que, ha assenyalat, és una mostra de “compromís i solidaritat que ens fa millor com a societat. Són accions com aquesta les que ens donen esperança en la nostra societat, perquè no solament aporteu una donació econòmica, sinó alguna cosa que és més important que és el temps que dediqueu i la vostra professionalitat per a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Així mateix, ha assenyalat que, en aquest acte, “s’uneixen dues parts inseparables i imprescindibles per a tindre una societat sana, implicada i solidària” que és la cura “de la salut emocional i de la salut del cos”.

A més, ha valorat el treball que realitzen els fisioterapeutes, especialment en el cas dels centres de diversitat funcional, un col·lectiu que treballe muscle amb muscle, amb els i les professionals dels centres ocupacionals per a atendre persones que milloren dia a dia gràcies a aquest treball conjunt.

D’altra banda, ha agraït al Centre Ocupacional Tola de Silla el treball que realitzen, que li converteix en un “referent per al sector de l’atenció a les persones amb diversitat funcional” i també una “icona” dins de Silla, que es posa de manifest en la “implicació” de la localitat amb el centre.

Publicitat