Oltra, sobre l’Operació Alqueria: “Aquests successos resulten desoladors”

La vicepresidenta mostra la “preocupació” del Consell respecte a l'ocorregut amb Jorge Rodríguez

Mónica Oltra
Mónica Oltra durant la compareixença posterior al ple del Consell | Gabinet de premsa de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha valorat la situació ocorreguda amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en el marc de l’Operació Alqueria.

Es treballa molt i bé per a intentar deslligar a la Comunitat Valenciana de la corrupció. Per açò, aquests successos resulten desoladors”. Així s’ha pronunciat la vicepresidenta del Consell respecte a l’Operació Alqueria, que va suposar la detenció del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, per irregularitats en la contractació de directius de Divalterra. Oltra ha recalcat que el Consell mostra “la seua preocupació” i destaca que “les coses no solament no han de fer-se malament, sinó que s’han de fer bé”.

Així mateix, Oltra ha volgut destacar que, encara que s’haja fracassat a prevenir la corrupció, “la Generalitat està exportant bones pràctiques i són exemple per a altres territoris”. “En el Consell, les mesures de transparència estan funcionant”, ha puntualitzat. A més, ha comentat que “a pesar que l’ocorregut en la Diputació haja generat mala sensació”, tot açò “no desmunta el que s’ha anat fent”. “Seguirem treballant perquè aquestes coses no tornen a passar”, ha subratllat la vicepresidenta.

Després de la reunió d’urgència de l’executiva socialista a València, Ximo Puig va proposar com a substitut de Rodríguez al vicepresident segon de la Diputació, Toni Gaspar. Davant açò, Mónica Oltra ha indicat que “s’haurà de votar, com diu la llei. Ni el president Ximo Puig ni jo som els qui negociem o triem estes coses”.

Publicitat