22.2 C
Valencia

Oltra planteja una nova Llei d’Igualtat i una Llei d’Accessibilitat Universal entre els grans reptes per a esta legislatura

El grup parlamentari Compromís ha iniciat, amb Mónica Oltra, una ronda de reunions de coordinació amb els seus consellers.

- Publicitat -AVL

El grup parlamentari Compromís ha iniciat, amb Mónica Oltra, una ronda de reunions de coordinació amb els seus consellers.

Com ha explicat el síndic Fran Ferri “comencem estes reunions amb la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives per conèixer quines són les necessitats i poder aportar des del grup parlamentari tot el treball i la força necessària per a què totes les polítiques que hem anat fent i que volem continuar fent per a millorar la vida de la gent seguisquen endavant”.

Segons ha explicat Oltra “esta reunió serveix per exposar les línies estratègiques per a esta legislatura, esta setmana comencen les compareixences dels consellers en Les Corts per explicar les seues línies de treball bàsiques i hui ens centrem en les polítiques socials i l’atenció a les persones en situació de dependència”.

Per la Vicepresidenta entre els gran reptes de la seua conselleria per a esta legislatura està portar endavant dos projectes de llei, un la Llei d’Igualtat, “necessitem una nova Llei d’Igualtat, que respon a eixe eix del Botànic II del feminisme i el que ha suposat des del 2018 el moviment de les dones que ha ressorgit amb molta força i que està buscant unes respostes a les quals les nostres lleis tenen que estar a l’altura”.

“L’altra gran llei que anem a plantejar-nos en esta legislatura és la Llei d’Accessibilitat Universal, per a atendre a totes aquelles diferents capacitats, a totes les diversitats funcionals. No només estem parlant de barreres arquitectòniques, estem parlant d’una Llei que tinga en compte no només la discapacitat física o orgànica sinó també la discapacitat intel·lectual, els trastorns de l’espectre autista, la salut mental o qualsevol altra discapacitat de caràcter sensorial.”

“Són dos grans lleis de legislatura transversals per a les que esperem conrear el major consens parlamentari possible, ens agradaria que foren lleis que tingueren l’aprovació de tots els grups parlamentaris”.

Oltra ha assenyalat també que per a poder desenvolupar tant estes polítiques com la resta és imprescindible per part del govern central “solucions singulars per a un maltractament singular que pateixen els valencians i valencianes”. Així ha tornat a reivindicar inversions de l’Estat en funció de la població, un finançament just i regularització del deute, com s’ha realitzat amb altres autonomies.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Oliva torna al Nivell 1 per la remissió de la incidència dels contagis de Covid-19

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Oliva en col·laboració amb els serveis sanitaris i de salut de la ciutat comunica que es revertiran les mesures sanitàries tornant al Nivell 1.

Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

Intervenen un laboratori de marihuana a Torrent

Han intervingut 100 plantes de marihuana en un domicili i han detingut a dos homes.

Ivace dona suport al desenvolupament de plans empresarials de 41 pimes innovadores

Les empreses beneficiàries són del sector de la biotecnologia, logística, alimentació ecològica, noves tecnologies o emprenedoria.

Detenen a un home a Alzira per intentar agredir sexualment a una dona

Va intentar emportar-se a la dona per la força colpejant-la en la cara.
- Advertisement -

: Valencià