Mónica Oltra: “Els pressupostos de 2019 plasmen la ferma voluntad de seguir governant per a les persones”

El ple del Consell ha aprovat el projecte de llei de pressupostos per a 2019

El pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2019 se situa en 22.092 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 10,7% respecte als comptes de 2018. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, han comparegut este matí per a comentar els detalls de l’últim projecte de llei de pressupostos de la legislatura.

Es tracta d’uns comptes sòlids que plasmen la ferma voluntat de seguir governant per a les persones”, ha assenyalat Mónica Oltra. Enguany, per primera vegada, aquests pressupostos tenen el beneplàcit previ de Podem després de l’acord segellat el dimarts passat en el Palau. Segons Soler, aquests últims comptes de la legislatura “suposen l’última espenta per a les polítiques del Botànic”.

El pressupost és expansiu i té com a eixos principals blindar l’Estat del Benestar i l’impuls decisiu a les polítiques econòmiques i als sectors productius”, ha indicat el conseller, qui també ha puntualitzat que són “oberts” perquè es preveu una ampliació de crèdits si es confirma la flexibilització del dèficit de fins  0,3% del PIB. “Amb els pressupostos de 2019 reforcem les polítiques encetades en 2015, que ja no tenen marxa enrere i ningú mai s’atrevirà a revertir, perquè beneficien a totes i tots i ens fan millor com a societat“, ha puntualitzat la vicepresidenta.

En l’últim dia de termini per a presentar els comptes, el ple del Consell ha aprovat el projecte de llei de pressupostos per a 2019, que s’ha lliurat prèviament en Els Corts per a la seua tramitació, que es desenvoluparà fins a finals de desembre.

CatalanSpanish