Oltra: “Els pressupostos són millors que els de l’any passat, però es poden millorar”

La vicepresidenta ha assenyalat que "governe qui governe" seran igual de reivindicatius amb el sistema de finançament

Pressupostos

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha valorat la situació existent en relació als Pressupostos Generals de l’Estat de 2019.

Dins del Consell hi ha un sentiment comú. Pensem que els Pressupostos Generals de l’Estat tenen marge de millora”. Així ha contestat la vicepresidenta en ser preguntada per les possibles fissures dins del Consell, ja que a pesar que els PGE de 2019 van ser valorats positivament pel Govern valencià després de conéixer que la Comunitat Valenciana rebrà un 60% més d’inversions, també van existir reticències, ja que el transport metropolità de València es va quedar de nou en la cua del finançament. Per això, Mónica Oltra ha valorat que els pressupostos són millors que en 2018, però encara es poden millorar.

La vicepresidenta ha volgut deixar clar en diverses ocasions que el Govern del Botànic segueix unit i té una visió comuna. “Volem que els pressupostos siguen el més beneficiosos per als valencians i les valencianes”, ha assenyalat. Així mateix, ha indicat que José Luis Ábalos, ministre de Foment, també va destacar en la reunió amb Ximo Puig el passat 15 de gener que els pressupostos “tenen marge de millora”, per la qual cosa ara “és temps de diàleg i negociació”.

Governe qui governe serem igual de reivindicatius, però també hem de ser objectius i la millora enguany ha sigut considerable”, ha comentat Oltra, qui també ha ressaltat que ahir en Les Corts, es va aprovar per unanimitat que és necessari “un sistema de finançament just” i si no, “mesures de compensació”.

Publicitat