Oltra: “Les mesures del Consell contra les violències cap a les dones pretenen evitar la revictimització”

Amnistia Internacional ha presentat a la vicepresidenta el seu estudi sobre els obstacles amb els quals s'enfronten les dones i les xiquetes víctimes de violència sexual a Espanya

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que les mesures del Consell en els casos de les dones i xiquetes víctimes de qualsevol violència s’encaminen a “evitar la revictimització en el procés de denúncia i reparació” i facilitar-los que el camí siga “pla i fàcil”.

En aquest sentit ha puntualitzat que cal lliurar a aquestes dones del “calvari” en el procés posterior, perquè a més d’haver patit l’agressió, la violència, han de lluitar perquè se sàpia “la veritat, que es jutge a l’agressor, que pugues refer la teua vida, i que estigues atesa”.

Així, ho ha explicat Mónica Oltra després de la reunió amb la presidenta d’Amnistia Internacional Comunitat Valenciana, Consuelo Vives, i altres representants de l’entitat, on li han presentat la investigació realitzada per aquesta entitat sobre els obstacles amb els quals s’enfronten les dones i les xiquetes víctimes de violència sexual en diverses comunitats autònomes.

La vicepresidenta ha posat l’accent que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista inclou mesures concretes per a tota mena de violències contra la dona, i per això, també contra la violència sexual cap a les dones i xiquetes en l’àmbit de la prevenció i sensibilització, i l’assistència de les víctimes.

En aquest punt ha indicat que es tracta d’accions perquè el “camí cap a la justícia, cap a la reparació, cap a la inserció i la inclusió social siga fàcil per a les víctimes i no un camí que resulte una revictimització per un sistema que no sap facilitar les coses”.

A més, Oltra ha destacat que la Comunitat Valenciana és de les comunitats autònomes on més han crescut el nombre de denúncies tant de violència de gènere com d’agressions sexuals en els últims tres anys i ha atribuït aquest creixement, precisament, “a l’increment de la confiança cap a les institucions”.

També ha atribuït l’augment de denúncies al treball impulsat pel Consell en el sentit de “no esperar que les denúncies de les dones vengen i estar en els llocs on es poden produir aquestes agressions com per exemple els Punts Violeta en els festivals o les festes lliures i segures per a les dones”.

Així mateix, en el cas de la violència de gènere, la vicepresidenta s’ha referit a altres mesures desenvolupades pel Consell que han possibilitat “l’acostament a les víctimes i a les seues realitats” i entre elles ha citat el garbellat en sanitat que ha fet aflorar molts casos, l’ampliació de la xarxa de Centres Dona 24 hores, i l’ampliació de les agents d’igualtat en tot el territori passant dels 35 punts d’atenció als 100.

Segons ha assenyalat Mónica Oltra el camí per a ajudar les dones víctimes de violència és “continuar ampliant els recursos, l’acompanyament i bon tracte a la víctima i facilitar-los les coses de manera que la dona tinga la confiança a denunciar serà un punt alliberador en la seua vida i el punt de partida per a poder apoderar-se i refer la seua vida”.

Publicitat