Oltra: “La reacció de Ribó d’oferir el Palau de la Música és una bona vacuna per a tenir salut democràtica”

La vicepresidenta del Consell ha valorat la situació ocorreguda amb l'humorista Dani Mateo

Palau de la Música

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha fet esment a la situació ocorreguda amb l’humorista Dani Mateo després de conèixer la cancel·lació de la seua funció en el Teatre Olympia i la proposta de Joan Ribó, qui ha oferit el Palau de la Música per a dur a terme l’espectacle.

La llibertat d’expressió i de creació artística no poden estar en l’aire per les amenaces de l’extrema dreta”. Així s’ha pronunciat la vicepresidenta un dia després de conèixer que el Teatre Olympia anava a cancel·lar les representacions de Dani Mateo per les amenaces rebudes per part del partit Espanya 2000, qui va comunicar que anaven a “concentrar-se enfront del teatre” en senyal de protesta perquè l’humorista s’havia sonat amb la bandera d’Espanya. Davant açò, Mónica Oltra ha assegurat que el fet que un teatre haja pres eixa decisió “és un símptoma perillós en una societat democràtica”, per la qual cosa subratlla que “la reacció de l’alcalde Joan Ribó d’oferir el Palau de la Música és una bona vacuna per a tenir salut democràtica”.

Segons ha indicat la vicepresidenta, “a un li pot agradar més o menys un humorista, una obra de teatre o expressions de qualsevol creador d’opinió”, però “la llibertat d’expressió i els drets fonamentals consagrats en la Constitució no poden estar en l’aire per les amenaces de l’extrema dreta”. A més, ha afegit que “no es pot tolerar la censura cap a cap ciutadà o ciutadana”.

Ahir també es va conèixer l’acceptació de Dani Mateo a realitzar en el Palau de la Música el seu espectacle, que protagonitza al costat de Raúl Cimas i José Juan Vaquero. “Que sàpia tota la gent que actuarem gratis. Perquè cal celebrar el riure”, va comunicar en el seu perfil de Twitter.

Publicitat