Oltra felicita a les seleccions valencianes sub 18 de futbol masculí i femení i rugbi femení, guanyadores del Campionat d’Espanya

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha felicitat a les seleccions valencianes sub 18 de futbol femení i masculí i a la selecció sub 18 de rugbi femení guanyadores del Campionat d’Espanya en les seues respectives categories i els ha traslladat “l’orgull del Consell pels seus assoliments i per contribuir a visibilitzar l’esforç de la joventut”.

La vicepresidenta ha rebut en el Palau de Valeriola als jugadors i jugadores, equips tècnics i entrenadors i entrenadores de les dos seleccions sub 18 de futbol, que han aconseguit el campionat per primera vegada; i de la selecció sub 18 de rugbi femení, que s’han proclamat campiona d’Espanya per tercer any consecutiu.

L’acte ha comptat també amb la participació del conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, així com amb la presència del secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, els presidents de les federacions de la Comunitat Valenciana de Futbol, Vicente Muñoz, i de Rugbi, José Luis López.

Oltra els ha traslladat “la felicitació de tot el Govern valencià” i ha assenyalat la importància d’este tipus d’actes, que contribueixen a “valorar els assoliments de la gent jove, tant els èxits esportius com també l’esforç que fan els xics i xiques, els seus equips tècnics i les seues famílies per poder estar en l’elit”.

En esta línia, ha volgut assenyalar la necessitat de traslladar a la societat que l’esport “té una base molt àmplia. Hi ha molta gent que, cada dia, s’esforça per practicar esports i ser un exemple per a una altra gent jove. Hem de visibilitzar tot això perquè la societat veja que hi ha més vida més enllà del futbol masculí de primera divisió”, ha apuntat.

La vicepresidenta ha destacat que estos xics i xiques “són un referent, un model que trenca molts dels tòpics associats a la gent jove” i ha felicitat tant a jugadors i jugadors com als equips tècnics per estos títols, que són el resultat d’un magnífic treball i que és conseqüència de l’esforç i la dedicació constant pròpia de l’esport”.

Igualtat i treball en equip

Així mateix, ha volgut fer un especial reconeixement a les seleccions femenines de futbol i rugbi, “ja que triomfar en àmbits com estos dos esports són encara més difícils per a les dones” i ha destacat que “tots i totes tenim cabuda en l’esport i en la vida”.

En este sentit, ha assenyalat que, encara que la societat està canviant i la igualtat entre homes i dones s’obre camí de manera imparable, “encara queda molt per fer. Per això, són tan importants els referents als qui seguir i molts i moltes joves de la Comunitat Valenciana tenen en estos equips un mirall en el qual mirar-se”.

A més del vessant igualitari, la vicepresidenta s’ha referit a treball en equip, molt unit a estos dos esports, i ha ressaltat els valors de les pràctiques esportives com la companyonia, el treball en equip, l’esforç col·lectiu, “que són també elements que fan avançar a una societat, juntament amb la igualtat i l’impuls de la gent jove”.CatalanSpanish