Oltra, sobre el tancament temporal de platges: “És una qüestió de salut pública”

La vicepresidenta ha afirmat que estan realitzant una anàlisi de les aigües per la presència de bacteris, amb l'objectiu de trobar les causes

La vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià ha parlat sobre la situació de les platges valencianes després del tancament d’algunes d’elles.

Oltra ha afirmat que estan realitzant una anàlisi de les aigües per la presència de bacteris, amb l’objectiu de trobar les causes i “posar-los remei”.”No és solament una qüestió turística, és de salut pública, de seguretat de les persones que van a la platja, les que venen de fora i les que viuen ací“, ha assenyalat Oltra en ser preguntada pels repetits tancaments de platges en el litoral valencià.

L’últim tancament de platges es va produir este dijous en la ciutat de València, concretament en les de la Malva-rosa i la Devesa, després de detectar-se un “pic de concentració bacteriana” del bacteri Escherichia coli. Una nova analítica este divendres ha reflectit valors “pròxims a zero”, pel que han sigut reobertes.

El treball del Consell consisteix a analitzar les aigües per a trobar les causes de la presència d’eixos bacteris. Quan tinguem ens resultats, els farem públics”, ha assenyalat la portaveu del Consell. A més, coincidint amb la definició de l’estructura del govern, ha indicat que per qüestions com esta és “tan important la transició ecològica i una bona gestió del medi ambient” amb les estructures adequades.

 

ValenciàEspañol