Oltra: “Una persona malalta greu com Zaplana no ha d’estar en la presó”

La vicepresidenta ha reiterat que esta postura "val per a ell i per a qualsevol"

L'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana, en la seua detenció del passat mes de maig. EFE/Arxiu

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha insistit este dijous en què “cap persona” que estiga malalta de gravetat, com l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana, ha d’estar a la presó i ha instat a revisar “la humanització del sistema penitenciari“.

En declaracions als mitjans en una visita a un centre social de València, Oltra ha respost així en ser preguntada per la situació hospitalària de Zaplana, ingressat des de fa nou dies a l’Hospital La Fe per complicacions en el seu estat de salut arran de la leucèmia que pateix.

La també dirigent de Compromís ha recordat que ja va expressar esta opinió sobre la situació de Zaplana a l’agost i ha reiterat que esta postura “val per a ell i per a qualsevol, i hi ha molts“.

“És un tema a revisar” i no solament pel cas concret d’estos mesos que concerneix a Eduardo Zaplana, segons Oltra, per a qui la presó “no és un lloc per a una persona malalta de gravetat“.

“Cal revisar la situació d’humanització del sistema penitenciari. Zaplana és una persona coneguda però hi ha moltes anònimes en situacions iguals o més greus que caldria revisar. Ja ho vaig dir a l’agost i no ha canviat la meua opinió sobre aquest tema”, ha sentenciat.

Per part seua, l’exconsellera amb Zaplana i especialista en hematologia Alicia de Miguel ha publicat un article en el diari El Mundo on reclama “una conducta humanitària” per a qui fora el seu president, tant en el Consell com en el PP de la Comunitat Valenciana.

Per a de Miguel, si el cap d’Hematologia de la Fe “afirma que Eduardo Zaplana corre un gravíssim risc vital i presenta una situació potencialment mortal, no creure-ho a ulls clucs i actuar en conseqüència és d’una temeritat a la qual no trobe cap explicació racional. I no la trobe perquè no existeix”. També es dirigeix a “aquells que imparteixen justícia” perquè escolten les veus dels qui demanen per l’expresident “humanitat” davant el seu estat actual.

Publicitat