24.6 C
Valencia

OMS: El món ha de preparar-se per a una “eventual pandèmia”

El percentatge de defuncions se situa, de moment, entre un 2% i un 4% en Wuhan i al voltant d'un 0,7% fora.

- Publicitat -AVL

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha sigut molt contundent “hem de fer tot el possible per a preparar-nos per a una potencial pandèmia”.

El problema del qual ara com ara és una epidèmia, el Covid-19 o coronavirus de Wuhan, es convertisca en una mica major, ja que “no podem paralitzar el món i no és realista dir que es pot parar la transmissió entre països”, ha assenyalat el director del programa d’Emergències de l’OMS, Michael Ryan.

Este canvi tan radical de l’OMS, es deu al fet que l’escenari mundial ha canviat ràpidament en pocs dies, perquè s’ha passat de contemplar com els casos a la Xina semblaven contindre’s i com en la resta del món els contagis eren escassíssims, a brots descontrolats a Itàlia, Corea del Nord i l’Iran.

Ghebreyesus ha insistit que poden ser continguts i que l’escenari continua sent d’epidèmia, tant per nombre de casos com de morts fora, però al mateix temps ha demanat als països i les comunitats que es preparen per a l’extensió del coronavirus, ja que “cada país ha de fer el seu propi pla de contenció de risc. Les prioritats són protegir als treballadors de la salut, que les comunitats es mobilitzen per a tindre especial cura de les persones majors i amb patologies [entre elles s’han produït més del 80% de les defuncions fins ara] i protegir als països més vulnerables contenint l’epidèmia en els quals poden fer-ho”.

La situació que s’obri és una pura incògnita i cada minut compta. El simple fet d’aconseguir retardar l’arribada als països del nord unes setmanes pot suposar un gran alleujament, ha assenyalat Ryan, ja que la grip estacional estarà decaient i els sistemes sanitaris estaran més alliberats d’esta càrrega per a poder atendre els possibles malalts de Covid-19. “No podem saber què passarà, si s’atallarà, a convertir-se en una malaltia estacional o en una pandèmia global en tota regla”, ha matisat.

La bona notícia és que en Wuhan no s’ha descontrolat la situació. La seqüència genètica del coronavirus continua estable, el temps de recuperació oscil·la entre les dues setmanes dels pacients més lleus a les entre tres i sis dels més greus. El percentatge de defuncions se situa, de moment, entre un 2% i un 4% en Wuhan i al voltant d’un 0,7% fora.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,732FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià