22.4 C
Valencia

L’OMS alerta que les embarassades tenen més risc de patir COVID-19 greu

L'alerta indica que s'ha de donar prioritat a les proves diagnòstiques per a les dones embarassades.

- Publicitat -AVL

L’Organització Panamericana de la Salut (OPS), que forma part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països d’Amèrica que redoblen esforços per garantir que les embarassades accedesquen als serveis de salut prenatal, ja que estudis recents mostren que tenen un major risc de malaltia greu per COVID-19.

Les dades recopilades per l’Organització asseguren que 28.387 casos de COVID-19 en dones embarassades han estat reportats per 10 països, i 356 morts s’han notificat des de començaments de gener i fins a l’11 d’agost. L’OPS explica que estes xifres continuen canviant i han estat publicades en diferents dates, d’acord amb la disponibilitat de la informació oficial en els països.

“Les dades disponibles fins al moment suggereixen que les dones embarassades estan en major risc de desenvolupar una forma greu de COVID-19 i, en alguns casos, podria evolucionar a la mort”, adverteix l’alerta epidemiològica. En este sentit, l’Organització recomana que els països aborden els riscos i vulnerabilitats específiques que enfronta esta població, asseguren la continuïtat dels serveis d’atenció prenatals, així com l’oportuna atenció als signes i símptomes de gravetat per COVID-19 en les dones embarassades.

A més, es planteja als països intensificar “els esforços per garantir l’accés als serveis d’atenció prenatal, així com per aplicar mesures preventives per reduir la morbiditat i la mortalitat associades amb COVID-19 en tots els nivells de sistema de salut, a tal de mantenir el compromís de reduir la mortalitat materna i perinatal i els progressos aconseguits fins a la data”.

L’alerta indica que s’ha de donar prioritat a les proves diagnòstiques per a les dones embarassades. “Tota embarassada ha de ser atesa d’acord amb les directrius i normatives establertes i vigents a cada país i territori de les Amèriques,” indica.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable
- Advertisement -

: Valencià