OMS alerta que augmentarà la mortalitat per coronavirus a l’octubre i novembre

El director de l'OMS a Europa considera que la tardor serà "més dur".

El director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, s’ha mostrat molt preocupat per la situació actual de la pandèmia del coronavirus arribant a afirmar que serà “més dur a l’octubre i novembre” i augmentarà la mortalitat.

“Serà més dur. A l’octubre, al novembre, es veurà una mortalitat més elevada”, ha assenyalat Kluge en una entrevista a AFP. Estes declaracions es produeixen en un moment en què Europa registra un gran augment dels contagis. I és que divendres es van informar més de 51.000 nous casos en els 55 països de l’OMS a Europa, amb Espanya i França com a principals afectades.

Des de l’OMS entenen que “els països no vulguen escoltar este tipus de males notícies” i que “ni tan sols sabem si la vacuna serà efectiva en tots els sectors de la població”. Kluge ha explicat que “el final d’esta pandèmia serà quan, com a comunitat, hàgem aprés a viure amb este virus. I això depén de nosaltres”.

Este diumenge, el director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va recomanar evitar saludar amb el colze perquè no es guarda la distància. “En saludar a la gent, és millor evitar xocar el colze perquè et poses a menys d’un metre de distància de l’altra persona. A mi m’agrada posar la mà en el cor per a saludar a la gent estos dies”. Es tracta d’un dels suggeriments que oferia, entre altres, com llavar-se les mans amb sabó sovint i amb cura o quedar-se a casa si un es troba malalt.

Este dilluns i dimarts l’OMS Europa reuneix la totalitat dels seus membres per a debatre l’estratègia a seguir contra el coronavirus. Un pla per als pròxims cinc anys, ja que Kluge no considera que l’arribada d’una vacuna no suposarà el punt final immediatament.

CatalanSpanish