26 C
Valencia

L’OMS avisa: els curats poden continuar infectant el virus

Les persones que han deixat de patir símptomes podrien estar contagiant el coronavirus durant dues setmanes a altres persones.

- Publicitat -AVL

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat que les persones que s’han infectat amb el nou coronavirus, la malaltia del qual es coneix amb el nom de Covid19, i que han deixat de patir símptomes poden continuar contagiant durant dos setmanes a altres persones.

Per això, en la roda de premsa diària, Tedros ha demanat que encara que estos pacients ja no presenten símptomes, seguisquen sense rebre visites fins que finalitze este període. Dit això, ha insistit en la importància que les persones es llaven les mans per a reduir el risc d’infecció pel coronavirus, “un acte de solidaritat”.

També, el director general de l’OMS ha instat a la població que evite acumular articles sanitaris essencials, com per exemple medicaments, ja que esta actitud pot crear “escassetat” de fàrmacs i d’altres productes necessaris per a l’atenció mèdica.

Dit això, Tedros ha reconegut que, encara que la població de major risc de mortalitat pel nou coronavirus són les persones majors de 60 anys, hi ha joves, i fins i tot xiquets, que han mort. Per això, ha instat als països a augmentar les proves de detecció del Covid19.

“A mesura que el coronavirus es trasllada a països de baixos ingressos, estem profundament preocupats per l’impacte que podria tindre en les poblacions amb alta prevalença del VIH o xiquets desnodrits. Fem una crida a cada país i individus perquè facen tot el possible per a detenir la transmissió”, ha dit.

Així mateix, en el cas de contagi, Tedros ha subratllat la necessitat que totes les persones, fins i tot les que estan lleus, s’aïllen en els centres sanitaris per a evitar la transmissió del virus i rebre una atenció mèdica adequada.

No obstant això, ha reconegut que “molts països” ja han excedit la seua capacitat per a atendre les persones que estan lleus. Per això, i en el cas en què hagen de romandre en el domicili, Tedros ha aconsellat que estiga supervisada per una persona que estiga sana, la qual haurà de llavar-se les mans després de tindre contacte amb el pacient o amb el seu entorn immediat.

“Tant el pacient com el seu cuidador han d’usar una màscara mèdica quan estiguen junts en la mateixa habituació. El malalt ha de dormir en una habitació separada dels altres i usar un bany diferent”, ha dit Tedros, per a insistir en la necessitat que se seguisquen en els domicilis les pautes marcades per l’OMS.

Finalment, el director general de l’organisme de Nacions Unides ha avisat que, a pesar que s’ha vist un augment de les mesures de distanciament social, com a tancament d’escoles o cancel·lació d’esdeveniments esportius, “no s’ha vist un increment prou urgent” per a realitzar-se les proves de detecció del coronavirus, l’aïllament o el rastreig de casos. Unes mesures que són “la columna vertebral” de la resposta contra el Covid19.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià