Onda acollirà la I Marxa cicle-turista ’10 Pics Serra d’Espadà’ el pròxim 18 d’abril

L'Ajuntament s'ha reunit amb l'organització per a preparar este esdeveniment que preveu 500 participants.

Onda ha sigut el municipi triat pel Club Ciclista Demarrage com el punt d’eixida i arribada de la qual serà la I Marxa cicle-turista ’10 Pics Serra d’Espadà’. Després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament d’Onda, el dissabte 18 d’abril del 2020, centenars d’esportistes es donaran cita a Onda per a gaudir d’un recorregut de 139 quilòmetres de distància i més de 3.317 metres de desnivell. Una etapa que discorrerà íntegrament pels paratges de la Serra d’Espadà.

La ruta d’esta primera edició comprén un total de huit ports que hauran d’escalar els participants: Ayódar per Artesa, Torralba, Pavías, Villamalur, Ayódar per Villamalur, La Nevera, Eslida i Aín.

Rovira  

La tinent d’alcalde de l’Àrea de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana d’Onda, Elena Albalat, i el regidor de Ciutat Saludable i Sostenible d’Onda, Paco Pastor, s’han reunit amb Ángel Casero, organitzador d’este esdeveniment, per a coordinar l’esdeveniment i traçar les línies de treball perquè esta iniciativa es desenvolupe sense incidències.

La previsió de participants és de 500 ciclistes, a més dels acompanyants i visitants que s’acosten aqueix dia a Onda a gaudir d’un dia de ciclisme i dels encants de la ciutat. Pastor apunta al fet que este tipus d’esdeveniments ajuden a dinamitzar l’economia local en cap de setmana. “Continuem treballant per a consolidar Onda com a referent esportiu i, especialment, com a paradís ciclista per l’entorn, els ports i les sendes que ens envolten. Perquè l’esport no solament fomenta valors sans, sinó que és un excel·lent dinamitzador econòmic per a Onda durant tot l’any, omplint els hotels, comerços i restaurants en cada esdeveniment”, assegura el regidor.

Inscripcions obertes
El període d’inscripcions ja està obert perquè qualsevol persona que vulga participar en esta jornada puga fer-ho. El preu per als 200 primers inscrits és de 18 euros per als federats sense mallot i de 25 euros per als no federats, també sense mallot; mentre que el preu amb mallot és de 34 euros per als no federats i de 27 euros per als federats.

L’esdeveniment comptarà també amb la participació de exprofessionals del ciclisme que se sumaran a esta aventura i des de l’organització ja asseguren que esta iniciativa té les portes obertes a futures edicions.

Onda es converteix en referent ciclista
La posada en marxa d’este esdeveniment se suma a altres activitats que s’han realitzat en el municipi d’Onda, com el «Trofeu Víctor Cabedo», una competició de ciclisme referent a nivell nacional de categoria juvenil que ret homenatge a Víctor Cabedo Carda, o l’acolliment de l’eixida de «La Volta a Castelló». A més, Onda va ser el punt d’inici de la setena etapa de l’última edició de la «Volta a Espanya». Milers veïns i visitants es van acostar a gaudir del ciclisme en este municipi.

PublicitatJuega Limpio Orihuela