La campanya d’adopció de gossos d’Onda sensibilitza la població i traspassa el municipi

'Onda adopta' és una continuació de les polítiques del govern municipal de "sacrifici zero" pel que fa als animals abandonats que es troben al municipi, segons explica l'alcaldessa.

“Un any buscant casa, oferisc afecte i lleialtat”. Així diu la placa del collar d’un dels gossets de cartó que han convertit Onda en una ciutat que en el seu objectiu del ‘sacrifici zero’ d’animals tracta d’implicar i conscienciar la població de la importància de les segones oportunitats.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, confessa que no s’esperaven la repercussió que ha tingut esta iniciativa. “Fins i tot de cadenes nacionals vindran a fer-nos reportatges”, explica a Actualitat Valenciana. I és que les frases, juntament amb el nom i l’edat d’estos alter egos de cartó dels animals reals a què corresponen i que busquen una llar, han fet que algunes persones es plantegen la possibilitat de contar en estos éssers abans de comprar-ne un.

Així la política del ‘sacrifici zero’ d’animals de companya i la felicitació nadalenca que ha fet l’ajuntament amb un vídeo amb protagonista caní, sembla que està tenint molt bona acollida i o només en Onda. Amb un gest tan senzill com apropar el mòbil al codi d’un dels gossets, s’obté tota la informació dels animals que estan a l’espera de trobar una casa, “perquè com diu la campanya, los mejores amigos nunca se compran“, conclou l’alcaldessa.

CatalanSpanish