21.7 C
Valencia

Onda convoca les ajudes per a avaluar l’estat dels habitatges

L'Ajuntament finançarà l'Informe d'Avaluació d'Edificacions obligatori per a habitatges antics.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda ha convocat una línia d’ajudes per a sufragar els honoraris de redacció de l’Informe d’Avaluació d’Edificacions (IEE), obligatori per a habitatges de més de 50 anys d’antiguitat o per a les quals sol·liciten qualsevol classe d’ajuda, i que suposa una important despesa per als propietaris. Esta proposta respon a la demanda de molts veïns d’Onda, propietaris d’habitatges del centre històric, que havien de fer front a l’import d’este informe després de la normativa municipal que va aprovar l’anterior govern socialista.

“Ens vam comprometre amb els onders a ajudar-los a preservar el nostre patrimoni històric i així ho hem complit”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

D’esta manera, tots els veïns d’Onda que precisen de l’Informe d’avaluació de les edificacions podran sol·licitar una ajuda de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals. Els beneficiaris d’estes ajudes podran ser els propietaris, arrendataris o comunitats de veïns d’habitatges que complisquen amb els requisits establits en les bases, que es poden consultar en el Butlletí Oficial de la Província del dissabte 15 de febrer. La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 15 d’octubre de 2020.

El IEE serveix per a realitzar un diagnòstic de l’estat de conservació de l’edifici, assenyalant les anomalies existents, les seues possibles causes i les mesures a prendre per a assegurar la seua consolidació. A més, es realitza la certificació energètica de l’edifici i es proposen millores per a reduir el consum d’energia.

Altres ajudes
En paral·lel, l’Ajuntament també subvencionarà l’adequació d’habitatges a les necessitats de les persones majors així com la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes en cases situades en el Centre Històric Protegit.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià