martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Onda destinarà els 200.000 euros dels primers expedients tramitats de l’ARRU per a la rehabilitació

Els onders aconsegueixen ajudes del 70% del pressupost total de les seues obres gràcies al programa d'Àrea de regeneració i Renovació Urbana (ARRU).

L’Ajuntament d’Onda ha donat informació relativa als primers 6 beneficiats de les ajudes a la rehabilitació d’habitatges i renovació d’immobles contemplades al programa d’Àrea de regeneració i Renovació Urbana (ARRU).

Aquestes ajudes es financen amb les aportacions del Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge, l’Ajuntament i els particulars, i tenen com a objectiu regenerar i embellir cases i edificis residencials, i al mateix temps impulsar i dinamitzar l’economia del municipi, fomentant l’ocupació i l’ús de la ceràmica en la ciutat.

En aquest sentit, l’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha explicat que fins avui s’han tramitat ja 6 expedients, dels quals 5 són per a la rehabilitació d’habitatges i un per a l’edificació. L’import total de les obres a executar és de quasi 300.000 euros, dels quals se subvencionarà més de 200.000 euros, la qual cosa suposa al voltant d’un 70% del percentatge d’obra total subvencionada.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, s’ha mostrat satisfet amb l’acolliment d’aquestes subvencions que, a més, estaran realitzades al 100% per constructores onderes. En aquest sentit, ha destacat que “és un gran començament per a un programa que millorarà en gran manera el centre històric, incrementant així la qualitat de vida de la ciutadania que habita a la zona i donant un impuls a la construcció”, al mateix temps que ha assenyalat que “aquest equip de govern té com a prioritat millorar les condicions de vida de tots els ciutadans i en aquestes reformes que es realitzaran gràcies a l’ARRU, no solament s’enfortiran i embelliran edificacions, sinó que a més suposen un benefici directe a les empreses de construcció locals”.

Així mateix, Huguet ha afirmat que la bona gestió que està realitzant aquest equip de govern ha fet possible que Onda siga l’única població de la província que ha aconseguit aquestes ajudes, “la qual cosa és una mostra més de la bona sintonia de la població amb Conselleria i del govern responsable que estem portant a terme”.

Cal recordar que es poden beneficiar d’aquestes ajudes els habitatges que superaven els 15 anys d’antiguitat rebent, amb caràcter general, una ajuda del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinguera més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitzava material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També s’ha subvencionat amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP).

Finalment, Huguet ha recordat que aquestes ajudes es poden tramitar a l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació (OMIR), situada a la tercera planta de l’Ajuntament, i ha avançat que es mantindran “per a respondre a la demanda dels veïns d’Onda” i complir així amb el seu compromís “d’estar al costat de les famílies i de les empreses locals, contribuint a la millora de la qualitat de vida dels onders i a la creació d’ocupació”.

Últimas noticias

Contenido relacionado