24.6 C
Valencia

Onda i Fepac-Asaja cuidaran els horts dels agricultors majors en l’estat d’alarma

Ballester: "Serem les mans i ulls dels nostres agricultors que són grup de risc i no poden eixir de casa a cuidar les seues terres"

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb Fepac-Asaja i l’empresa VisualNACert, posa en marxa un servei de comunicació als agricultors d’avançada edat que són grup de risc pel coronavirus per a controlar i gestionar les seues parcel·les del terme municipal en producció durant l’estat d’alarma.

Amb aquesta mesura, els veïns esmentats podran sol·licitar a l’oficina agrària municipal, via telefònica (666044442) o electrònica (oficinaagraria@onda.es), que els tècnics es desplacen a les seues finques per a revisar l’estat general de la parcel·la, prendre fotografies representatives del cultiu així com, en cas de ser necessari, ajudar a gestionar les labors agrícoles com poda, tractaments fitosanitaris o adobat.

Així mateix, els tècnics es podran ajudar d’una pionera tecnologia cedida per l’empresa VisualNACert, qui posa a la disposició dels ondenses la seua plataforma intel·ligent de gestió agrícola. Esta tecnologia registra en temps real l’activitat en la parcel·la i ajuda als agricultors a prendre les decisions des de casa. Els tècnics ja han rebut la formació tecnològica per part de l’empresa.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha agraït la labor dels tècnics de Fepac-Asaja, que gestionen l’oficina agrària municipal, així com el gest de l’empresa VisualNACert per aportar la seua tecnologia de manera gratuïta durant esta crisi. “Onda és un poble de tradició agrícola i no estem disposats a deixar de costat als nostres agricultors en estos moments difícils. Serem les mans i ulls dels nostres agricultors que són grup de risc i no poden eixir de casa a cuidar les seues terres”, ha apuntat la primera edil.

Per part seua, el president de Fepac-Asaja, José Vicente Guinot, ha destacat que “estem davant una situació excepcional i en estat d’alarma, per la qual cosa necessitem idees que doten de seguretat a un grup de risc com són els agricultors majors. És la millor manera de retre homenatge a una generació que ho ha donat tot per nosaltres i pels nostres pobles, i des de Fepac-Asaja col·laborarem amb totes les iniciatives que es dirigisquen a preservar la seguretat dels nostres majors i que al mateix temps manté la seua il·lusió per veure com evoluciona el seu camp i poder realitzar aqueixes labors a distància”.

És per això que Guinot ha agraït a l’Ajuntament d’Onda “la seua predisposició a col·laborar, a crear nous recursos i a comptar amb nosaltres a través d’esta Oficina Agrària que tan bona faena està realitzant”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,732FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià