17.4 C
Valencia

#OndaBonica, el projecte per a embellir la ciutat amb ceràmica i millorar l’accessibilitat

Amb una inversió inicial de 400.000 euros l'Ajuntament actuarà en nou espais degradats durant este any.

- Publicitat -AVL

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, acompanyada pel seu equip de govern, ha presentat este matí en CEVISAMA l’ambiciós projecte Onda Bonica per a embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible. Així, l’Ajuntament d’Onda ja ha habilitat una inversió de 426.000 euros per a executar les nou primeres obres, que ja han arrancat amb la remodelació de les escales de la Moreria com a primera fita.

Ballester ha explicat que a esta actuació li seguiran altres huit obres que es desenvoluparan entre enguany i el que ve. Després, en cada pressupost municipal, es destinaran noves inversions amb l’objectiu d’actuar en tots aquells espais degradats de la ciutat o que requerisquen una millora de l’accessibilitat, atenent d’esta manera les demandes dels diferents barris.

“Abans d’entrar a governar, després de recórrer a peu tota Onda i conversar amb els veïns de tots els barris, ens trobem amb una realitat a la qual calia posar una solució. Ens trobem amb parcs degradats, amb places infrautilitzades, amb zones no accessibles, amb problemes urbans o amb construccions amb un impacte visual molt negatiu per a una ciutat que vol ser referent turístic. Per això, ens vam posar a recaptar idees a incorporar les propostes dels veïns i així va nàixer #OndaBonica. El major pla inversor d’este Ajuntament per embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible”, ha contextualitzat la primera edil qui, a continuació, ha passat a detallar els projectes.

Escales Moreria
L’obra de remodelació de les escales de la Moreria ja ha començat. Amb esta actuació es millorarà l’accessibilitat entre dos carrers a diferents altures i es dotarà de personalitat a este espai tan emblemàtic del barri.

Túnel entrada
En segon lloc, Ballester ha presentat el revestiment del túnel d’entrada a Onda amb un gran mosaic ceràmic que realitzaran els alumnes del Centre Ocupacional El Vaig moldre amb trencadís donat pel Grup Pamesa.

“El túnel és la nostra porta d’entrada i en breu els veïns i milers de visitants podran admirar els símbols del nostre poble com El Salvador, la Font de Dins, el castell, el portal de Sant Pere o l’Església de l’Asunción. Una actuació que cada vegada que passem per ací amb el cotxe ens recordarà que vivim en una gran ciutat de la qual sentir-nos cada dia una mica més orgullosos”.

Plaça Espanya
#OndaBonica també contempla la remodelació de l’emblemàtica Plaça Espanya amb nous jocs infantils, afegint dos molls, un tobogan, una caseta de fusta, un balancin i una estructura de jocs de fusta amb dues torres i dos tobogans. A més, s’obrirà l’espai per a guanyar amplitud i poder acollir millor els esdeveniments, espectacles i fires.

Font de la Força
La Font de la Força és hui dia un espai degradat. Ara, eixe xicotet espai es convertirà en una zona de visita obligada amb un gran mural ceràmic i la instal·lació de bancs per al descans de les persones. Es rescatarà acuradament la pila de pedra que s’aprofitarà per a la nova font.

Parc Crist Obrer
Una altra zona que eixirà guanyant és el Parc Crist Obrer. L’actuació consisteix a fer accessible l’espai, per a això es preveu la demolició de tots els paviments existents i la pèrgola, així com la retirada dels 2 bancs, 1 paperera i el pipi-ca. A més, s’augmentarà la superfície pavimentada.

Pàrquing Baltasar Rull
D’altra banda, atenent les queixes dels veïns davant la falta d’aparcament en la zona, s’executarà un pàrquing al costat del Molí de la Reixa, en la parcel·la conjunta al CEIP Baltasar Rull.

Carrer Serratella
En esta mateixa línia, s’actuarà en el solar del carrer Serratella que actualment serveix de pàrquing improvisat per als vehicles, com veiem en les imatges, amb l’objectiu d’ordenar urbanísticament la parcel·la i crear una zona d’aparcament d’un únic sentit al costat d’un recorregut per als vianants.

Parc carrer Cervantes
Amb l’objectiu prioritari de millorar la seguretat dels xiquets i vianants, s’actuarà al parc del carrer Cervantes on s’encintaran les zones verdes amb una vorada de formigó amb doble capa i es tancaran els passos oberts que donen a la carretera. Es pavimentarà tot amb rajoles de gres porcellànic.

Plaça 8 de març
I, finalment, es realitzarà una triple actuació entorn de la plaça 8 de març, una zona residencial molt habitada i en la qual els veïns han traslladat a l’equip de govern la seua problemàtica. Allí, s’ampliarà el pàrquing públic per a solucionar els problemes d’aparcament que pateixen els veïns, es traslladarà el Workout al parc de la Ceràmica per a acabar amb els sorolls i les molèsties als veïns i, en el seu lloc, s’instal·laran jocs infantils per als més xicotets, aprofitant la superfície embuatada.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,812FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià