Onda inicia la rehabilitació de tres cases del centre històric per a destinar-les a finalitats socials

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

L’Ajuntament d’Onda, tal com es va comprometre, ja ha iniciat les obres de rehabilitació de tres cases del centre històric amb l’objectiu de crear un parc d’habitatges socials al servei dels ondenses. El pressupost total de les tres actuacions ascendeix a 335.000 euros.

Esta iniciativa del govern municipal, cofinançada pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea, arriba per a donar solució a les persones sense llar detectades pels serveis municipals, oferint un habitatge temporal a joves en risc d’exclusió social, persones desnonades, víctimes de violència de gènere o persones sense llar fins a aconseguir la normalització de la situació social i econòmica.

En concret, s’està actuant sobre dos cases al carrer Tremedal i una al carrer La Llum, totes elles de planta baixa i dos altures, que es troben en un estat deteriorat i que necessiten una rehabilitació integral. D’esta forma, esta iniciativa compleix el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar espais degradats del centre històric per a dinamitzar la zona. Les empreses adjudicatàries per a cadascuna dels habitatges han resultat Arimca SL, Latra SL i Antilia Obres i Projectes SL.

Sobre este tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha apuntat que “ens vam comprometre a no deixar a cap ondense arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne”.

Pacte ‘Tots per Onda’

Cal recordar que esta era una de les propostes consensuades en el pacte ‘Tots per Onda’ entre totes les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat. A més, en este punt també s’inclouen dos habitatges per a ús social que cedeix la Caixa Rural d’Onda. Així, el parc d’habitatges socials arranca amb cinc immobles als quals, cada any, s’aniran incorporant nous espais.

CatalanSpanish