Onda ix al carrer per a celebrar el Dia de la Constitució Espanyola

Ballester: "Onda sempre estarà al costat dels valors democràtics, de l'ordre constitucional i de la llibertat dels nostres ciutadans".

111

Centenars de onders han eixit este matí al carrer per a celebrar el Dia de la Constitució que ha recuperat l’equip de Govern liderat per Carmina Ballester, després de diversos anys sense celebrar-se.

El programa d’actes ha arrancat amb una processó cívica, des del carrer Cervantes fins a les portes de l’Ajuntament, que ha reunit autoritats civils, religioses i militars, així com a les reines de les festes i veïns. La Unió Musical Santa Cecilia d’Onda ha sigut l’encarregada de posar la nota musical al recorregut i d’interpretar l’himne nacional a les portes de l’Ajuntament. La hissada de banderes i la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcaldessa han tancat els actes protocol·laris.

En el seu discurs, Ballester ha destacat que “la Constitució ens va unir a tots, va reconciliar a adversaris i a milers de famílies que miraven feia avant amb il·lusió i l’empara de la llibertat democràtica. És el primer gran triomf del consens polític i social que ens va fer avançar com a país i millorar la qualitat de vida dels espanyols, apartant diferències per a sumar un gran projecte en comú”.

Així mateix, la primera edil també ha incidit en què “en esta etapa política convulsa és necessari aprendre del consens i sentit d’Estat amb el qual va nàixer la Constitució. La política actual requereix altura de mires per a deixar de costat els interessos partidistes i centrar tots els esforços a millorar el benestar dels ciutadans”. I ha acabat manifestant que “Onda sempre estarà al costat dels valors democràtics, de l’ordre constitucional i de la llibertat dels onders”.

Lliurament de fotos commemoratives

En finalitzar l’acte, la corporació municipal s’ha desplaçat fins al saló de plens de l’Ajuntament per a fer lliurament a les reines i cort d’honor de les festes de les fotos commemoratives de la Fira d’Onda 2019, com a detall institucional.