Onda consciència contra la violència a les dones amb originals senyals

Albalat: "Visibilitzar la condemna a les agressions sexistes és un primer pas per a conscienciar sobre el respecte i la igualtat real".

Publicitat

Els carrers d’Onda clamen contra la violència a les dones a través d’una original campanya per a conscienciar a la ciutadania. D’una banda, l’Ajuntament ha instal·lat senyals que simulen a les de trànsit amb missatges explícits als voltants dels centres educatius i de salut així com en carrers cèntrics. I d’altra banda, s’han pintat alguns passos de vianants amb frases com a ‘Passió no és possessió’, Hi ha eixida’ i ‘Elles som tod@s’, amb la finalitat de fomentar entre els onders els valors del respecte a les dones i la igualtat real.

Es tracta d’una iniciativa pionera a la província de Castelló emmarcada en la campanya de ‘dona Segura’ que promou la regidoria d’Igualtat i Seguretat Ciutadana d’Onda. La campanya s’ha posat en marxa coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones dilluns que ve 25 de novembre, encara que tant els senyals com els passos de zebra es quedaran fixos.

PublicitatRovira  

La regidora d’Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha sigut la responsable de presentar esta campanya davant els mitjans de comunicació i ha assenyalat que “visibilitzar la condemna a les agressions sexistes és un primer pas per a conscienciar i educar en valors als veïns d’Onda sobre la importància del respecte, la igualtat real i el compliment d’una convivència en ordre”.

Programa d’activitats per al 25-N

A més, el 25 de novembre es durà a terme un acte institucional contra la violència de gènere a les 19 hores a l’Ajuntament d’Onda, on es llegirà un manifest acompanyat de música i es guardarà un minut de silenci per les dones assassinades a Espanya. Més tard, a les 19.30 hores, l’agent de la Guàrdia Civil María Contreras presentarà el seu llibre ‘Jo no seré la pròxima. El meu àngel de la guarda vist uniforme’, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura.

Després, el 28 de novembre, a les 19.30 hores en la sala d’actes de la Casa de la Cultura, tindrà lloc una taula redona on participaran els agents implicats en la prevenció i eliminació de la violència contra les dones, són la Policia Local d’Onda, Guàrdia Civil, l’oficina d’assistència a la víctima del delicte i el centre dona 24 hores.

A més, durant els dies 28 i 29 de 16 a 19 hores hi haurà un taller gratuït dirigit a dones emprenedores en el qual s’impartirà formació en competències digitals, màrqueting i transformació per a poder impulsar idees, projectes i negocis de les participants.

Registre OndaSOS

Cal recordar que des de mitjan octubre els veïns d’Onda ja poden descarregar-se l’aplicació del botó del pànic OndaSOS, una tecnologia pionera que ha desenvolupat l’Ajuntament per a reforçar la seguretat davant situacions de perill. Esta app es pot utilitzar després de donar-se d’alta i rebre l’usuari i la contrasenya en la Policia Local d’Onda i, per a 2020, s’implantarà la segona fase amb el botó físic.

A través d’OndaSOS l’usuari, en prémer el botó d’alarma, es connecta immediatament amb la Policia Local i, a través de geolocalització, la patrulla es presenta en pocs minuts en el lloc indicat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela