Onda demana la dissolució de l’empresa pública Reciplasa

Aguilella: “Ja no té sentit l'existència d'esta empresa que paguem tots i que té despeses en publicitat i propaganda que superen els 100.000 euros anuals”.

L’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat la dissolució de l’empresa pública Reciplasa perquè la gestió passe a ser assumida directament pel Consorci de Residus C2 creat per a tal fi, igual que succeeix en els altres consorcis de la Comunitat Valenciana.

El representant designat per l’Ajuntament en este ens públic, Salvador Aguilella, ha explicat que “Hui dia no té sentit duplicar despeses per a fer un treball que li correspon directament al Consorci de Residus C2”.

Cal recordar que els altres Consorcis gestionen el tractament, valorització i eliminació dels residus de forma directa i contracten a una empresa perquè faça el treball. Ací, el Consorci C2, del qual formen part 46 municipis, encarrega la gestió a una empresa pública de la qual només formen part 8 municipis, i esta al seu torn contracta a una empresa perquè faça el treball.

El representant onder ha assegurat que “és totalment ineficient que tots els veïns de la zona centre de la província de Castelló hagen de pagar una taxa de fem més elevat per a assumir, per exemple, els 100.000 euros que Reciplasa anualment en Publicitat i Propaganda”.

A més, el regidor d’Onda denúncia que “els representants del PSOE i Compromís en Reciplasa s’han apropiat de funcions i decisions del Consorci, com la decisió del preu del cànon que els Ajuntaments han de pagar per tractar els residus urbans. D’esta forma 36 dels 44 ajuntaments no tenen possibilitat de decidir la gestió econòmica del tractament, valorització i eliminació dels residus en els seus municipis”.

Aguilella recorda que “en els últims anys en el si de Reciplasa s’ha decidit unilateralment imposar un nou macro abocador i una incineradora d’animals morts a Onda. Decisions que van en contra del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana que desestima el d’infraestructures d’incineració en relació amb els residus domèstics i assimilables, i que abandona definitivament la perspectiva de projectes de macroverteders en la Comunitat Valenciana.