Onda donarà ajudes a celíacs per a comprar aliments

Valero: "Els aliments sense glútens són més cars, per això volem recolzar amb ajudes socials als celíacs".

Publicitat

L’Ajuntament d’Onda ajudarà amb polítiques socials als celíacs i les seues famílies amb l’objectiu d’ajudar-los a accedir als aliments sense glútens, ja que solen ser un 300% més cars que la resta. Per a això, des del consistori s’està treballant per a crear una base de dades real de veïns d’Onda amb esta patologia.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar, Família i Majors ha destacat: “en estos moments existeix molta varietat de productes sense glútens, però l’accés a ells continua suposant un repte per a les famílies amb escassos recursos, ja que els aliments sense glútens són molt més cars”.

PublicitatRovira  

Cal recordar que el grup municipal popular va presentar una moció en 2017 proposant una línia d’ajudes per als celíacs d’Onda, però no va tirar avant, i ara es comprometen a reactivar les ajudes socials al col·lectiu destinant una partida pressupostària específica.

Valero insisteix en la realitat d’este col·lectiu: “els celíacs representen un de cada 150 ciutadans, i l’únic tractament per a la celiaquia és consumir productes sense glútens seguint una dieta estricta”.

A més, “no sols ens encarregarem de donar estes necessàries ajudes sinó que volem incloure en les publicacions promocionals de l’Ajuntament com són guies de la ciutat, els establiments que hagen incorporat en les seues cartes aliments sense glútens”, sentència Valero.

PublicitatJuega Limpio Orihuela