L’alcladessa d’Onda demana al Director d’Educació que “rectifique d’inmediat” la prohibició d’accés de les infermeres escolars

Carmina Ballester, ha remés una carta telemàtica al director territorial expressant la seua més "absoluta disconformitat davant esta decisió unilateral de prohibir que les infermeres puguen fer el seu treball a les escoles".

Segons informa l’ajuntament d’Onda en una comunicat, les infermeres escolars que va posar en marxa l’Ajuntament d’Onda durant el passat curs, han estat expulsades este matí dels centres educatius als quals presten servei per ordre expressa de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Així, seguint les directrius del director territorial d’Educació, Alfred Remolar, com es confirma en un mail, les directores dels col·legis i instituts han comunicat a les professionals que no poden accedir als centres i que han de fer el seu treball, duent a terme el programa d’educació en salut i prevenció, de portes cap a fora.

En conéixer la notícia, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remés de manera immediata una carta telemàtica al director territorial expressant la seua més “absoluta disconformitat davant esta decisió unilateral de prohibir que les infermeres puguen fer el seu treball, que no és un altre que garantir la seguretat i la salut dels nens i nenes. Demanem a la Generalitat Valenciana, després d’escoltar als pares i mares dels alumnes, que reconsidere esta decisió i rectifique immediatament“.

Carta_Alfred_Remolar-1

El programa, posat en marxa per l’Ajuntament d’Onda amb la col·laboració de l’Associació Científica Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (ACEESE) i el Col·legi Oficial d’Infermers de Castelló, té l’objectiu d’auxiliar a aquells alumnes que el precisen, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància i dur a terme programes educatius per a secundària com a educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.

“La infermera escolar és la resposta d’este govern municipal a les demandes dels pares i mares de l’alumnat. Un servei que, si bé sempre és necessari, cobra especial importància davant una situació de pandèmia sanitària com la que afrontem ara. Perquè la prevenció, l’educació en salut i la conscienciació són la millor eina de la qual podem disposar per a combatre el virus”, ha afegit la primera edil.CatalanSpanish