12.5 C
Valencia

Onda ensenya els joves a identificar els primers senyals de violència de gènere

L'ajuntament, amb motiu del la celebració del dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre, ha publicat un espot on es mostra una situació de control del mòbil i assetjament entre dos joves, animant a les víctimes a denunciar i telefonar al 016 o recórrer als serveis municipals

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Posar l’alarma sobre comportaments tan interioritzats i habituals entre la població més jove com el ciberassetjament o el control de claus en xarxes socials per la parella és un dels objectius que es marca la regidoria d’Igualtat a l’ajuntament d’Onda dins de les accions previstes per la conscienciació sobre la violència de gènere que enguany està dirigida especialment a la població més jove.

Baix el lema “Onda diu No a la violència de gènere”, l’ajuntament ha posat en marxa una campanya de comunicació i conscienciació social per aprendre a detectar les primeres manifestacions de violència de gènere. Per això, centenars d’estudiants dels centres de secundària del municipi podran treballar un espot, presentat este dijous, i que es difondrà en els pròxims dies, on es mostra una situació de control del mòbil i assetjament entre dos joves. El vídeo busca que s’identifiquen situacions que en moltes ocasions es normalitzen i no es perceben com signes de control i assetjament basats sempre en la base de la desigualtat.

A més, el govern municipal ha presentat també altres accions que durà a terme durant els pròxims dies, coincidint amb la celebració del dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre, com per exemple les siluetes de persones a grandària real que s’instal·laran en els edificis municipals i centres escolars que comparteixen un mateix missatge: ‘Onda diu No a la vg’.

En paral·lel, també s’ha organitzat un concurs fotogràfic en la plataforma Instagram per a conscienciar a la població més jove sobre esta xacra. El 25 de novembre es coneixeran els guanyadors i lliuraran els premis. El mateix dia al matí se celebrarà l‘acte institucional a la porta del consistori en el qual regidors i representants d’associacions llegiran un manifest.

- Publicitat -

“En un moment en el qual les xarxes socials formen part del dia a dia de la població més jove resulta indispensable realitzar campanyes de conscienciació, com la que hem posat en marxa. Amb ella transmetrem la importància de detectar les primeres manifestacions de la violència de gènere i que s’entenga que no existeix un perfil tipus de víctima, no importa l’edat, condició social i/o econòmica”, ha apuntat l’edil d’Igualtat, Elena Albalat, qui ha reiterat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant amb tots els recursos per a erradicar este problema”.

Cal recordar que en data d’este 19 de novembre, Espanya suma 41 víctimes mortals per violència de gènere durant este any, de les quals el 12,1% eren dones menors de 30 anys. I des de l’any 2003 hi ha comptabilitzades 1074 dones víctimes mortals.

Onda SOS

- Publicitat -

A més de tots els mecanismes, sistemes i serveis que des de la regidoria d’Igualtat es posen a disposició dels ciutadans, l’ajuntament d’Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic durant l’any vinent amb una inversió de 50.000 euros, que recull el pressupost per a 2021. L’actuació permetrà desenvolupar el botó físic que se sincronitzarà amb l’app mòbil ja existent, per la qual cosa facilitarà l’accionament de l’alarma per part de les víctimes en cas d’emergència.

D’altra banda, també este dojous s’ha fet referència al programa integral per a la detecció, prevenció i actuació municipal davant la violència de gènere, dirigit a tots els operadors municipals i extra-municipals públics que intervenen durant el procés d’assistència a víctimes i en el que estan treballant actualment els agents d’Igualtat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,339FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià