Onda es compromet a preservar el benestar social invertint 3,4 milions

L'Ajuntament d'Onda, en el seu compromís de cuidar dels veïns, invertirà en 2020 un total de 3,4 milions d'euros destinats a Benestar Social.

L’Ajuntament d’Onda, en el seu compromís de cuidar dels veïns, invertirà en 2020 un total de 3,4 milions d’euros destinats a Benestar Social. En concret, les ajudes a les associacions socials s’incrementaran un 5% respecte a 2019, sumant una inversió de 359.000 euros.

Cal destacar les ajudes a associacions com Quisqueya ONG, amb una inversió de 58.000 euros per a l’any entrant, en contraposició amb la decisió de la Diputació de Castelló de retirar el seu conveni anual de 8.000 euros amb la *oenegé.

Així mateix, Óscar Valero, regidor de Benestar, Família i Majors, ha comentat el suport del consistori a totes les entitats socials i ha destacat que “volem oferir els millors recursos a les nostres associacions per a proporcionar excel·lents serveis als *ondenses”.

Augment d’ajudes a les 17 Associacions Socials d’Onda

A més, l’àrea de Benestar Social destinarà ajudes directes a les 17 associacions i entitats socials del municipi entre les quals estan: Associació de Pares Minusvalits El Vaig moldre, Riu Sec, Fundació Amigó, Creu Roja Espanyola, Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació Castelló Contra el Càncer, Quisqueya ONG, COCEMFE, Associació Síndrome de Down Castelló, Càritas, Associació contra l’Esclerosi Múltiple, Fundació Dany Cerebral Ateneu, Associació de Familiars Alzheimer, Mèdics Mundi Mediterrània, menjador Parròquia Sant Bartolomé, Ajudes al desenvolupament ONG i Fons València Solidaritat.

Seguint aquesta línia d’ajudes, els més necessitats tenen destinada una partida de 653.000 euros, entre els quals destaquen assistència a casa per a les persones majors i ajudes perquè aquestes persones puguen adaptar els seus habitatges per a fer-les més accessibles.

També, s’invertirà prop d’un milió d’euros en el foment d’activitats socials i en el manteniment del CIM i el Centre de Dia. Tal com explica Valero: “als nostres majors li ho devem tot, per la qual cosa l’ajuntament els donarà suport sempre proporcionant-los els millors recursos i millorant les seues instal·lacions com el CIM o el Centre de Dia”.

CatalanSpanish