Onda es convertirà en una ciutat saludable gràcies al Pla d’Estalvi i Sostenibilitat Energètica

L'Ajuntament fomentarà les energies renovables, la reducció del consum d'energia, lluitarà contra el canvi climàtic i impulsarà l'estalvi d'energia en els habitatges i transport

La ciutat d’Onda es convertirà en saludable gràcies al fet que l’ajuntament ha aprovat el Pla d’Estalvi i Sostenibilitat Energètica, que ha sigut redactat per diversos tècnics municipals. El regidor de l’Àrea de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor subratlla que,  “treballarem per a aconseguir les majors ajudes i subvencions, i així ajudar al fet que les persones adeqüen els edificis a les noves normatives d’eficiència energètica”.

Una de les mesures contemplades del pla és modificar l’enllumenat públic canviant els llums de vapor de sodi per altres de tipus LED i instal·lar sensors per a fer que l’enllumenat públic s’encenga quan realment siga necessari.

Quant als edificis públics, s’impulsa el canvi dels llums actuals per altres de tipus LED, exigència d’un mínim del 25% d’energia. A més, és prevé reduir el consum d’energia en un 60% en 2050 i del 35% en 2030 per a aconseguir una major eficiència energètica en les oficines municipals.A més, es dona suport a l’estalvi energètic en edificis privats.

Aquest Pla d’Estalvi i Sostenibilitat també incideix en la mobilitat de la ciutat, substituint els vehicles del parc municipal quan calga renovar-los per uns altres que utilitzen energies netes.

Entre les mesures de mobilitat es dona suport al foment de combustibles alternatius i la possibilitat de restringir l’entrada de determinats vehicles en el centre urbà, així com una revisió del pla de mobilitat urbana cada 4 anys. Onda té un termini de 4 anys per a convertir-se en una ciutat més eficient i menys contaminant.

ValenciàEspañol