19.3 C
Valencia

Onda posa en marxa el servei d’Escola Oberta en tots els centres educatius

90 xiquets i xiquetes utilitzen este sistema d'acolliment abans de començar la jornada escolar.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa, des del dia 10 de setembre el servei d’acolliment matinal actiu en tots els centres educatius de la localitat, siguen públics o concertats.

En total, són 90 xiquets i xiquetes els que han sol·licitat este servei, dels quals 55 alumnes ja s’estan beneficiant del servei abans de començar la jornada escolar.

La crisi sanitària global requereix mesures extraordinàries, no sols en l’àmbit sanitari o econòmic, sinó també en l’àmbit educatiu. Així ho ha comunicat la regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes: “Hem començat el curs de la nostra vida, per això, més que mai, hem d’estar al costat de les famílies”.

En este context extraordinari, el servei de l’Escola Oberta s’ha adaptat a la situació actual, ja que segons Badenes “el servei de matinera i vespertina és essencial per a facilitar la conciliació familiar i laboral”.

Com a novetats, este curs 2020-2021 el servei de matinera s’ofereix en cada centre educatiu, sempre que compte amb un mínim de 6 inscrits, referent a això, l’edil ha declarat “agraïm la col·laboració de les direccions dels nostres centres educatius, ja que sense ells, el servei no haguera sigut possible, adaptant espais i treballant de la mà de l’administració local”.

El servei s’ofereix des de primer d’infantil a sisé de primària, en horari d’entrada des de les 7.30 a les 8.00 hores, encara que els xiquets podran romandre a les aules d’acolliment fins a les 9.00 hores. Quant als espais habilitats seran els centres de referència de l’alumne, amb la finalitat d’impedir el trànsit de xiquets entre diferents col·legis, evitant interaccions socials que puguen posar en perill la salut dels participants.

Els xiquets tindran opció a desdejuni i en este temps extra que els xicotets passen en el col·legi es beneficiaran d’activitats de repàs i suport al temari escolar, així com jocs i activitats temàtiques.

Quant al servei de vespertina segueix en ‘estand by’, perquè els alumnes al setembre només acudeixen a classes en horari de demà. El servei s’oferirà en horari de vespertina a partir de les 15.00 hores el mes de setembre i juny i de les 16:30h/17h d’octubre a maig.

Servei que ajuda a la conciliació

La volta a l’activitat presencial als centres educatius, fa imprescindible el servei de matinera i vespertina, que facilita la conciliació per a les famílies, sent el cost del servei de 30€ en el cas de mes complet i amb caràcter general, 24€ per al segon germà i 22.50€ per a famílies monoparentals, d’acolliment, educadora o nombroses, incloent-hi este servei el desdejuni en la matinera i el berenar en la vespertina.

Les inscripcions poden realitzar-se de manera presencial en el SAT de l’Ajuntament d’Onda o de manera telemàtica, sense necessitat de desplaçament, comptant així mateix amb suport en el Departament d’Educació, a través del telèfon 964.600.050 i en els correus educacion@onda.esy bllorens@medigestion.com

L’edil ha volgut agrair la confiança a les 40 famílies que han sol·licitat el servei, “sens dubte es tracta del curs de la nostra vida, un curs que produeix preocupació per a moltes famílies, però que amb responsabilitat i precaució superarem junts, un curs en el qual l’administració local estarà sempre al costat de totes les famílies”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià