Onda esmena els pressupostos de la Generalitat amb 11 milions d’euros

Albalat: “No ens cansarem de reclamar el servei de mamografia i la segona residència de la Tercera Edat”.

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Onda presentarà, a través del grup popular de les Corts Valencianes, esmenes als pressupostos de la Generalitat per a 2020 per import d’11 milions d’euros per a inversions en infraestructures, col·legis i sanitat que han sigut obviats en la proposta del Consell.

Així ho han explicat este matí en roda de premsa la portaveu de l’Ajuntament, Elena Albalat, i el regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, els qui han manifestat que “malgrat que la Generalitat comptarà per a l’any que ve amb un pressupost de més de 23.000 milions d’euros, segueix sense contemplar el que els veïns Onda reclamen des de fa cinc anys”.

En les esmenes és proposaran inversions per a projectes de necessitat com la implantació del servei de mamògraf a la ciutat, ja que més de 5.000 dones podrien beneficiar-se i el primer Centre de Salut d’Onda està dotat amb una habitació completament aplomada per a realitzar les revisions mamàries, la segona residència de la tercera edat, la construcció de la ronda nord i est o la canalització d’aigües en la rotonda de Navarti per a evitar inundacions, entre moltes altres propostes que han sigut desateses fins ara.

Segona Residència de la Tercera Edat

Cal recordar que un dels projectes més demandats a la Generalitat és la construcció de la segona residència de la Tercera Edat a Onda. Albalat recorda que “Mónica Oltra va prometre la seua construcció en 2017 i encara estem esperant que es faça realitat, ja que no apareix en els pressupostos”.

Per part seua, Aguilella, ha destacat que “continuarem demanant a la Generalitat els diners que ens deu, més d’un milió d’euros, per a millorar i fer realitat la ciutat que es mereixen els nostres veïns”.

Una altra de les demandes de l’ajuntament és el carril bici per als vianants que connectaria les circumval·lacions Nord i Sud, i l’execució del vial ràpid entre Onda i Vila-real, la millora de camins rurals, polígons i horts abandonats.

A més, reclamen millores en les instal·lacions del Museu del Taulell “Manolo Safont” i inversions per a la millora del Castell de les Tres-centes Torres.

“Pla Edificant inexistent” en els pressupostos de la GVA

D’altra banda, cal recordar que segons els temps previstos pel consistori el Pla Edificant de construcció i remodelació dels Col·legis Pius XII, Mestre Caballero i Baltasar Rull Villar començarà en finalitzar el curs escolar. 2019/2020.

No obstant això, tal com ha comentat Aguilella, “no apareixen pressupostats la remodelació d’estos col·legis, però volem llançar un missatge de tranquil·litat als veïns perquè els col·legis els farem ens donen els diners o no”. I afig el regidor: “reactivem el Pla Edificant perquè la comunitat educativa tinga els centres que es mereixen”.