18.7 C
Valencia

Onda coordina el dispositiu de seguretat per a evitar les festes alternatives a la suspesa Fira

Policia Local, Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil realitzaran controls en establiments i via pública baix sanció màxima.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Onda, coordinada per la regidora Elena Albalat, està treballant de la mà dels cossos de Policia Local, Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil per a reforçar el dispositiu de seguretat durant la setmana vinent, data prevista per a la suspesa Fira d’Onda. L’objectiu del govern municipal és evitar festes alternatives i garantir que tant els establiments com els ciutadans complisquen amb les normatives vigents i pautes preventives baix sanció màxima de 60.000 euros.

Així, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha mantingut una reunió amb els comandaments dels diferents cossos amb la condició de coordinar l’operatiu que arrancarà este divendres 16 d’octubre a la nit. La Policia Local i l’Autonòmica duran a terme controls en via pública i establiments hostalers per a verificar que compleixen amb l’aforament permés i normatives sanitàries i, per part seua, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s’encarregaran dels controls d’accés a la ciutat per carretera. Els efectius policials que vetlaran per la seguretat dels ondenses durant la setmana vinent seran els mateixos que si s’haguera celebrat la Fira.

- Publicitat -

“Encara que no hi haja Fira hem disposat a tots els nostres efectius per a evitar concentracions socials i vetlar pel compliment de totes les normes sanitàries, ja que estem en un moment crucial per a frenar l’avanç del virus i confiem plenament en el sentit comú dels ondenses per a acatar les normes i fer este xicotet sacrifici personal amb la condició de ràpid poder tornar a celebrar les nostres tradicions”, ha assenyalat Albalat.

Quantia de les sancions

La Policia Local recorda a la ciutadania que la multa per no portar màscara o portar-la de manera inadequada oscil·la entre 60 i 100 euros. Per part seua, són considerades com a infraccions greus, amb multes de 601 a 30.000 euros, no complir amb l’aforament en els locals oberts al públic; l’organització de festes, públiques o privades, amb aglomeracions que impedisquen complir amb les mesures sanitàries i la distància personal; no separar les taules segons el que s’estableix per Sanitat en locals o terrasses; no netejar o desinfectar els espais del local on tenen contacte persones; o incomplir l’aïllament domiciliari per als qui hagen donat positiu en coronavirus.

- Publicitat -

Quant a les infraccions molt greus, amb multes des de 30.001 a 60.000 euros, es troba l’incompliment de l’aforament i que supose greu risc de transmissió per a més de 150 persones; quan a més d’incomplir l’aforament es troben en el local persones majors de 65 anys o menors d’edat; o organitzar festes, públiques o privades, en les quals no es poden dur a terme les mesures sanitàries de prevenció i siguen presents majors de 65 anys o menors d’edat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista
- Advertisement -

: Valencià