05:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Onda es prepara per a rebre milers de visites en la Fira Medieval que s’inicia el 9 d’agost

El barri antic de la ciutat acull una Fira Medieval plena d'espectacles, batalles entre cavallers, gastronomia i música per a tota la família

Onda celebra la seua Fira Medieval del 9 a l’11 d’agost. Un gran esdeveniment, que reuneix centenars d’activitats per a tota la família, ja que traslladarà al visitant a èpoques passades. Els turistes que visiten Onda podran assistir en ple centre històric a la lluita entre cavallers, una demostració de tallers d’oficis en l’edat mitjana i la desfilada dels cavallers amb els seus cavalls i la cort d’honor i a càrrec de la companyia Artlequin.

La regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica María Baila, ha recalcat en la presentació de la Fira Medieval que “és ja un referent a la província de Castelló, sent un esdeveniment turístic que cada any millora ampliant activitats i afermant les d’anys anteriors”.

La Fira Medieval traslladarà Onda en l’Edat mitjana amb costums i formes de viure d’aquella època; d’ací, que s’instal·le un campament de cavallers en el Pàrquing Paradís. Tots els dies hi haurà una exhibició i vol d’ocells rapaços i es podrà aprendre de les xarrades didàctiques sobre la vestimenta del cavaller i la importància dels cavalls en l’Edat mitjana.

María Baila destaca de la Fira Medieval “els tornejos de cavallers són els únics que se celebren a l’interior del Castell a la província de Castelló”. A més, els més xicotets podran gaudir de múltiples opcions com a servei de ludoteca, s’ensenyaran els jocs tradicionals de l’època, comptaran amb una granja interactiva i espectacles de circ, teatre, acrobàcies i aeris a càrrec de la mateixa companyia.

Totes aquestes alternatives amenitzades amb música èpica als carrers i barris pròxims al Castell d’Onda com el raval del Castell, carrer Castelló, carrer Safona, carrer Sant Roque i plaça Rei Don Jaime. I és que, Onda torna a l’Edat mitjana un cap de setmana a l’any.

Així mateix, alguns restaurants d’Onda oferiran menús especials per a l’ocasió, que farà les delícies dels visitants i veïns que s’animen a provar-los.

Els restaurants en els quals podran degustar els menús amb picada d’ullet medieval són: Bistro Clasics, Restaurant El Cid, Cerveceria Ca Panera, Bocateria El Cantò, Delantal Verde, Restaurant Toledo, Dónde María José, Briet´s Gastrobar y L’Antiga Càmara.El castell d’Onda, completament accessible, és el principal reclam durant aquests tres dies, així com els carrers del centre històric d’Onda ric en un patrimoni històric i artístic.

Balla ha explicat que “l’equip de govern estem orgullosos del nostre immens patrimoni i volem que l’aposta pel turisme implique la creació d’oportunitats econòmiques i d’ocupació per a la ciutat, sempre de la mà del sector”.

Últimas noticias

Contenido relacionado