20.2 C
Valencia

Onda comunica al Govern que no li donarà els estalvis dels veïns

Ballester: "Els estalvis dels ajuntaments han d'estar al servei de les persones per a cuidar d'elles i atendre'ls en tot el que necessiten".

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda ha comunicat al Govern d’Espanya que no transferirà el romanent de tresoreria del consistori a cap altra administració i ha sol·licitat que s’anul·le el Reial decret pel qual es pretén confiscar els estalvis de tots els veïns del municipi.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha explicat que “ara és més necessari que mai poder utilitzar el 100% del romanent de tresoreria per a actuar contra els efectes de la pandèmia de la Covid-19”. A més, Ballester considera que no s’ha de posar en risc la capacitat financera de les entitats locals per a poder continuar pagant als proveïdors en pocs dies.

Cal destacar que l’Ajuntament ha utilitzat el Romanent de Tresoreria per a posar en marxa les 33 mesures incloses en el gran pacte social, econòmic i polític ‘Tots per Onda’ amb una inversió de 6,3 milions d’euros amb l’objectiu de cuidar i ajudar als veïns en esta situació tan extraordinària causada per la pandèmia de la SARS-CoV2.

A més, l’equip de govern ha reduït els impostos en baixar l’IBI un 5,6% per a l’exercici de 2020. Així mateix, Ballester ha explicat que “estem fent front als impagaments de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya que en estos moments ja superen els 3,5 milions d’euros”.

Des de l’Ajuntament d’Onda també s’ha sol·licitat al Govern de Sánchez que busque alternatives o solucions més efectives. Per exemple, proposen la flexibilització de les limitacions contingudes en la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera perquè qualsevol ajuntament puga disposar del 100% del romanent de tresoreria per a actuar contra els efectes devastadors de la Covid-19 sempre que no posen en risc la seua capacitat financera.

Ballester assegura que “els estalvis dels ajuntaments pertanyen als veïns de cada municipi i han d’estar al servei de les persones per a cuidar d’elles i atendre’ls en tot el que necessiten”. L’alcaldessa considera que cap veí entendria que els diners que procedeix directament dels impostos dels veïns d’Onda s’envie a un Govern “que fins hui només ha demostrat desencerts en les seues gestions i decisions”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià