‘Onda Incidències’ l’aplicació mòbil ha registrat 1.200 incidències dels onders

L'Ajuntament resol més de 1.000 incidències, que els onders han comunicat a través d'una nova aplicació, ‘Onda Incidències’, que es consolida com a instrument de participació ciutadana.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí les dades que avalen l’èxit de l’aplicació mòbil ‘Onda Incidències’, engegada per l’Ajuntament al maig d’aquest any amb l’objectiu de facilitar als veïns comunicar incidències a través del telèfon mòbil i Internet, d’una manera ràpida i senzilla, fomentant així la participació ciutadana.

L’alcalde ha afirmat que la nova aplicació “s’ha convertit en els seus primers mesos de funcionament en una eina molt útil tant per a l’Ajuntament com per als ciutadans, els qui tenen d’aquesta forma un instrument per sentir-se partícips en la millora de la ciutat”.

Des de l’engegada de l’aplicació mòbil ‘Onda Incidències’ s’han registrat gairebé 1.200 incidències, de les quals el 90% estan solucionades o en vies de solució (d’aquestes ja s’han solucionat el 92% i estan pendents de resoldre’s el 8%), mentre que un 10% han estat denegades. La majoria d’incidències són relatives a neteja als carrers, problemes amb l’enllumenat o els senyals de tràfic.

El seu funcionament és intuïtiu i fàcil d’usar, permetent geolocalitzar en un mapa de la ciutat el punt en el qual es troba el desperfecte per poder registrar-ho i fins i tot es podrà enviar una foto de la incidència. El sistema també ofereix diferents opcions de classificació, en funció del tipus d’incidència que siga. A més, la plataforma sol·licita un correu electrònic o un telèfon al moment de registrar la incidència, de manera que es permet a l’usuari conéixer en quin estat es troba la seua sol·licitud i és avisat una vegada resolta.

L’alcalde ha explicat que “aquest nou sistema permet millorar les vies de comunicació entre ciutadans i Ajuntament, la qual cosa fa que la resposta del consistori també siga més ràpida i eficaç, arribant a resoldre la incidència el mateix dia o al següent del seu registre”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que aquest servei es complementa amb el telèfon d’atenció telefònica 010, que es manté “perquè les persones que no manegen amb agilitat les noves tecnologies o no tenen accés puguen seguir en contacte amb l’Ajuntament”.

CatalanSpanish