Onda tindrà infermeria escolar als centres educatius de Primària

Este servei es desenvoluparà en horari lectiu, de 9 a 14 hores, per personal amb màster en infermeria escolar o titulació especialista i també treballarà la prevenció i promoció de la salut de l'alumnat

El nou equip de govern d’Onda posarà en marxa en els pròxims mesos el servei d’infermeria escolar en els sis centres educatius d’Educació Primària. Així ho han sol·licitat la direcció dels centres a l’Ajuntament d’Onda, que ja ha acordat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermers.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha destacat hui que “el servei d’infermeria escolar és una aposta ferma del Govern municipal per la salut i el benestar de l’alumnat d’Onda. A més, també ajudarem a millorar la conciliació laboral i familiar de les famílies”.

El servei d’infermeria escolar es desenvoluparà en horari lectiu, de 9 a 14 hores, per infermers/as amb màster en infermeria escolar o titulació especialista en infermeria. Els objectius van més enllà de la cura de la salut, ja que també treballaran en la prevenció i promoció de la salut enfocada als alumnes dels centres escolars.

Ballester ha assenyalat que “una altra dels avantatges és que aquest professional pot aplicar els seus coneixements a totes les àrees educatives, impulsant hàbits de vida saludables en el centre educatiu, així com hàbits saludables en l’alimentació, per exemple”.

De fet, es realitzaran tallers per a alumnes, professors i pares sobre alimentació, primers auxilis, hàbits d’higiene, millora postural, emocions en l’adolescència, prevenció de drogodependència o contra l’assetjament escolar, entre altres.

ValenciàEspañol