Onda inicia el tractament contra el mosquit tigre a les zones susceptibles de la ciutat

Un servei professional avalua 19 punts crítics i aplica el tractament per a evitar la proliferació de mosquits.

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat el tractament contra el mosquit tigre mitjançant la desinfecció d’aquelles zones susceptibles de proliferació d’esta plaga a la ciutat.

Així, un servei professional ha avaluat durant la primera setmana de maig fins a 19 punts crítics al llarg del perímetre d’Onda, com a embornals, séquies, aljubs, basses o fonts, i ha procedit a desinfectar les zones on s’ha comprovat l’existència d’alguna de les espècies. En estos potencials focus s’ha aplicat un tractament larvicida de desinsectació amb la finalitat d’assegurar la inactivitat i controlar el desenvolupament d’estes espècies.

Sobre este tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha comentat que “el moment d’actuar és ara per a prevenir un problema de salut pública este estiu com és la plaga de mosquit tigre”.

Segons l’informe, dels resultats obtinguts s’observen poblacions de Culex pipiens i de Culiseta longiareolata. Esta última espècie és inusual trobar-la en l’època de l’any que ens trobem pel fet que prolifera a baixes temperatures, però en la climatologia de la primavera actual, s’estan registrant temperatures baixes en comparació amb les mitjanes d’anys anteriors.

López ha assegurat que “es continuaran avaluant setmanalment possibles focus susceptibles de desenvolupament larvari tant en l’àrea urbana com en zones perimetrals amb risc potencial de proliferació de mosquits”.