Onda ja disposa d’Infermera Escolar

Ballester: "La infermeria escolar ens proporciona eixe salt de qualitat necessari en educació i posiciona Onda com a ciutat saludable".

Des de hui mateix els estudiants onders ja tenen servei d’Infermera Escolar, tal com es va comprometre en el seu programa de govern l’alcaldessa Carmina Ballester. Dues infermeres han començat hui a treballar i pròximament s’incorporaran altres dues, donant servei a tots els centres educatius de primària i secundària d’Onda, des de primer a sisé de primària i ESO, batxillerat i cicles formatius. En total, es beneficiaran d’este servei pioner més de 3.000 escolars d’Onda.

Els infermers dels col·legis d’infantil i primària prestaran labors d’auxiliar metge per a aquells alumnes que ho precisen, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància, mentre que en els dos centres d’educació secundària s’impartirà programes educatius com a educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.

Rovira  

“Volem convertir Onda en un referent educatiu i en ciutat Saludable, per això invertim perquè els estudiants d’Onda tinguen el millor servei i les millors instal·lacions per a desenvolupar la seua educació. La infermeria escolar ens proporciona eixe salt de qualitat necessari per a aconseguir el millor nivell educatiu i garantir la millor atenció a tots els estudiants, perquè no volem que cap onder es quede arrere”, ha apuntat Ballester després d’acompanyar a les infermeres a conéixer les instal·lacions dels col·legis.

Caldre recordar que l’Ajuntament ha posat en marxa el projecte en col·laboració amb l’Associació Científica Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (ACEESE) i el Col·legi Oficial d’Infermers de Castelló, institucions encarregades de detallar el nou servei assistencial als menors i que, a més, treballarà en prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància i joventut.

Exemple de transparència

Cal recordar que, complint amb els objectius de govern obert i transparència institucional, el projecte d’assistència en matèria de salut local, on està emmarcat la pionera iniciativa d’Infermera Escolar, es pot consultar en la web institucional www.onda.es, dins de l’apartat de Ciutat Saludable.

PublicitatJuega Limpio Orihuela