Onda licita la gestió de les piscines municipals i realitzarà millores

La piscina exterior obrirà al juliol amb empresa actual i la coberta en setembre, ja amb la nova explotació i manteniment.

L’Ajuntament d’Onda ha publicat, en la plataforma de contractació del Sector Públic, la licitació del contracte d’explotació, manteniment i gestió de les piscines municipals, tant la coberta com l’exterior. El període de gestió serà de quatre anys, prorrogable fins a un màxim de cinc, per un import total de 659.176 euros. Les empreses interessades tenen 30 dies naturals per a presentar les seues propostes.

El contracte exigeix la coordinació de la instal·lació; el control i cobrament d’accessos i recepció; el servei de socorrisme en les zones aquàtiques; la gestió i execució de les activitats esportives; la neteja, desinfecció i manteniment rutinari i tècnic-legal de la instal·lació i de l’equipament, així com de productes de desinfecció i consumibles; la gestió administrativa de la instal·lació; i la gestió i explotació del bar restaurant annex a la piscina descoberta.

Obres de millora

A més, l’Ajuntament d’Onda escometrà obres de millora en la piscina coberta, com és la instal·lació d’un nou sistema de climatització, amb una inversió de 176.000 euros, o la reforma dels vestuaris. Per part seua, la piscina exterior obrirà al públic el pròxim 1 de juliol i l’empresa ja està tramitant la devolució de la part proporcional de les quotes d’abonats i cursetistes de la piscina coberta.

El regidor d’Esports, José Vicente Iserte, ha comentat que “els ondenses es mereixen les millors infraestructures esportives i este govern atendrà totes les seues demandes. Treballem per consolidar Onda com la gran ciutat de l’esport i de la qualitat de vida”.

Baixada de tarifes

També és ressenyable l’Ajuntament durà a terme una reducció en les tarifes que oscil·larà entre 5 i 30% en la majoria d’entrades i abonaments. A més, els ondenses en situació de desocupació pagarà la meitat del preu normal de l’abonament mensual. I també es redueixen els preus dels bons per a esportistes federats i esportistes d’elit locals.

Amb la finalitat de garantir el correcte funcionament de les instal·lacions públiques i atendre les demandes dels usuaris, el plec administratiu també estipula les tarifes, l’horari d’obertura, les condicions del personal contractat o les tasques detallades que haurà d’escometre obligatòriament l’empresa gestora, amb especial ímpetu en els protocols de neteja i desinfecció.