Onda conjuga un Nadal presencial i ‘en línia’ amb més d’una vintena d’activitats “segures”

L'ajuntament programa actes perquè tots els públics puguen gaudir d'estes festes especials amb més de 20 activitats culturals, musicals i infantils

AVL

Trobar els Reis d’Orient amagats per la ciutat i fer-se una foto amb ells, connectar-se a sessions de música en línia amb els DJS locals Roberto Sanxisto, Albert Neve i B. Jones o acudir al teatre Mònaco, amb les mesures Covid pertinents són només una xicoteta part de tots els actes que l’ajuntament d’Onda ha preparat per a estes festes nadalenques.

Alternatives segures que tracten de dinamitzar un Nadal distint, però sense deixar de banda la il·lusió com han explicat este divendres responsables municipals en la presentació d’esta programació.

Els edils responsables de Cultura i Festes, Maria Prades, i Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, han estat els encarregats de donar a conéixer el complet programa ‘Nadal a Onda’ que arrencarà el pròxim 3 de desembre amb l’encesa de llums nadalenques a la ciutat i el dia 11 amb la inauguració del Betlem en el Raval.

Després, fins al 5 de gener es duran a terme diferents actes en el teatre Mònaco, garantint la distància de seguretat i protocol anti Covid, com els concerts de la Big band i de la SAMVO; el musical infantil Hèrcules o la funció ‘Detectius en Acció’ en el teatre Mònaco.

A més, Papa Noel rebrà als nens ondenses el 24 de desembre en tres localitzacions: El Raval, plaça 8 de març i la pista del castell. Per part seua, els patges reals faran la seua parada en les mateixes ubicacions el 2 de gener i, en tots dos casos, serà imprescindible inscripció prèvia o adquirir les entrades en www.onda.es El colofó final arribarà amb la cavalcada itinerant dels Reis d’Orient pels carrers d’Onda.

Com a gran novetat, l’Ajuntament amagarà per diversos punts d’Onda figures dels tres reis. Els xiquets que aconseguesquen fer-se una foto, des del 21 de desembre al 3 de gener, amb Melchor, Gaspar i Baltasar i la pugen al formulari habilitat en la web municipal entraran en un sorteig d’un lot de llibres.

Nadal ‘en linea’

D’altra banda, el govern municipal també ha posat en marxa un cicle d’activitats en línia pensant en els més joves i animant-los al fet que es queden a casa les nits més assenyalades. Així, com a suport al sector musical i en col·laboració amb l’associació cultural Música Electrònica Baleàrica, s’ha organitzat tres sessions de música en línia amb els DJS locals Roberto Sanxisto, Albert Neve i B. Jones que es podran seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament.

En paral·lel, des de la biblioteca municipal també s’estan preparant diversos vídeos per a difondre en les setmanes nadalenques sobre cuina nadalenca, contacontes, recomanacions lectores, visites guiades a Onda o continguts especials sobre Nit de cap d’any infantil amb la ‘Chiqui Disc’ i les visites de Papa Noel i els Reis d’Orient. Durant els dies festius la megafonia municipal reproduirà nadales de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

“La pandèmia no privarà de la il·lusió als més menuts ni d’una mica d’alegria tan necessària a tots els ondenses. Hem treballat per a donar adaptar les activitats a la nova situació i evitar els riscos de contagi”, ha destacat Maria Prades en la presentació.

Per part seua banda, Vicent Bou ha posat l’accent que “apostem per les noves tecnologies perquè els ondenses puguen continuar gaudint de Nadal sense risc i, alhora, fomentem la cultura i la lectura entre els més menuts”.

- Advertisement -
CatalanSpanish